fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“En el moment que hi haja una persona a l’atur a Almassora per a nosaltres és prioritària” – Entrevista a María Tormo, candidata del PP a l’alcaldia d’Almassora

“En el moment que hi haja una persona a l’atur a Almassora per a nosaltres és prioritària” – Entrevista a María Tormo, candidata del PP a l’alcaldia d’Almassora

María Tormo ha sigut regidora durant la passada legislatura en l’Ajuntament d’Almassora. Ara es presenta com a candidata a l’alcaldia pel PP.

Diari Millars: Com valora la gestió que ha realitzat l’equip de govern de l’Ajuntament durant la passada legislatura?
María Tormo: La legislatura del 2015-2019 la valora en la nomenclatura dos ajuntaments. Es va constituir per una alcaldessa de Compromís i per una alcaldessa del Partit Socialista, dos anys cadascuna amb dues estructures totalment diferenciades; una llevava l’himne i a l’altre no li importava, una llevava la bandera i l’altre callava. Hi havia dues estructures de caps de premsa, hi havia dues carpes en dos llocs diferents perquè hi havia regidors que muntaven actes de diferents partits en el mateix cap de setmana, és a dir, la valore en la desorganització. Després, una altra cosa que valore, que és negativa per als nostres ciutadans, ha sigut la pujada d’impostos. El Partit Socialista i de Compromís ha pujat un 15% la taxa d’escombraries als nostres veïns i això és una cosa que ha marcat esta legislatura.

DM: Ha parlat dels impostos. Quin és el problema principal dels veïns i les veïnes d’Almassora?
MT: El problema principal dels veïns i veïnes d’Almassora és la neteja, tenim una Almassora bruta i la seguretat ciutadana. Estos són dos problemes que la gent dia a dia és el que palpa. A més a més, també ha vingut marcada esta legislatura per la paràlisi, marcada perquè el Regina Violant va ser licitat en 2015 i segueix paralitzat i que el Trinquet que el Partit Popular ja tenia el lloc i el projecte fet, ells van canviar de lloc, van començar a construir-lo i a hores d’ara quatre anys després segueix paralitzat. Aleshores, jo definisc esta legislatura en tres grans trets: dos ajuntaments, dues estructures diferents ajuntament, pujada d’impostos i escombraries, un poble brut i sense seguretat i una paràlisi en infraestructures.

DM: Ha parlat de problemes principals com la seguretat i la neteja. Parla’m de neteja. Com es pot solucionar el problema de la neteja a Almassora?
MT: Sobretot amb la conscienciació, la conscienciació dels veïns és importantíssima i és una de les coses que hem estat demanant durant esta legislatura com a equip en l’oposició. A més a més, cal fer un canvi de contracte, ja que el contracte de neteja cal millorar-lo perquè Almassora estiga neta. Estem recordant que per aquella pujada d’impostos del 15% i que este partit, el Partit Popular només aplega l’alcaldia a partir del 26 de maig, es compromet a tornar a fer esta baixada del 15% perquè els diners han d’estar a les butxaques dels nostres veïns, però durant estos quatre anys, el Partit Socialista i Compromís han arreplegat 200.000 euros cada any, durant quatre anys són 800.000 euros més i tot i això hem vist un poble brut i això és una cosa de les que reivindica el Partit Popular, perquè el nostre poble, perquè Almassora necessita tenir un poble net i en condicions.

DM: I quines mesures es poden dur a terme per millorar la seguretat?
MT: Per la seguretat cal fer moltes reunions i comissions de seguiment tant amb Policia Local com amb Guàrdia Civil, però més a més amb els veïns, amb els veïns dels barris on realment estan havent-hi moltíssims problemes de seguretat, és importantíssim anar de mà dels veïns, a part de fer una planificació i una programació per tenir esta seguretat molt localitzada i actuar des d’una perspectiva molt personalitzada en cada barri de la nostra ciutat.

DM: Una cosa també molt important és l’ocupació. Quines propostes porta el Partit Popular per fomentar l’ocupació en esta ciutat?
MT: El pla d’ocupació municipal, que va iniciar el Partit Popular, el continuarem. Apostem per este projecte perquè és una manera de donar treball a estos desempleats que tenim. En el moment que hi haja una persona a l’atur a Almassora per a nosaltres és prioritària i després els joves. Els joves són importantíssims i per això també apostem per les beques juvenils i també pels autònoms, també per als nostres empresaris, per fer un viver d’empreses, per fer una fira d’emprenedors; també apostarem per subvencionar i col·laborar amb aquelles empreses que contracten a gent que estiga a l’atur.

DM: Hi ha alguna zona específica en la ciutat que necessite una atenció o una inversió especial?
MT: Totes les zones per Almassora són importantíssimes, però tenim el pla específic de la vila, que és un pla que cal portar a terme en la peatonalització del carrer San Joaquin i a més a més, tenim els barris que són molt importants, com també l’avinguda José Ortiz o el carrer San Fernando. Són carrers importants del nostre poble què cal que tinguen un canvi.

DM: Quina és la proposta principal del seu programa electoral?
MT: La proposta principal és la baixada d’impostos, com abans havia comentat també, la importància dels joves i per això el Partit Popular aposta per rebaixar el 50% de l’IBI als joves que compren la seua primera vivenda durant dos anys; la baixada del 15%; després apostem per la conciliació familiar i laboral i per això farem una subvenció a tots els pares i mares que porten els seus xiquets a les escoles infantils, a xiquets i xiquetes de 2 anys; també són importantíssimes les infraestructures educatives, els centres educatius i per això apostem per la construcció del Regina Violant, de l’ambaixador Beltran, del Santa Quitèria i de l’institut Álvaro Falomir. A més a més, també apostem per la platja, per la pantalla verda, per tenir un vial ràpid des de la platja fins a l’autovia; també apostem i treballarem per aconseguir un passeig marítim com Almassora es mereix; també volem un poliesportiu, un poliesportiu per als nostres esportistes, tant bàsquet com de l’handbol i per això el Partit Popular també serà una de les coses primeres que faça, començar a fer la redacció del projecte per a poder que només el col·legi Regina Violant estiga acabat, els xiquets que estan en les aules prefabricades en el lloc provisional vagen al seu lloc definitiu i a allà començar la construcció del poliesportiu.

DM: Finalment, en cas de no aconseguir majoria absoluta, estaria disposada a pactar?
MT: Jo m’esperaré el 26 de maig, m’esperaré el 26 de maig perquè jo li done total suport als veïns, als veïns d’Almassora que confiem plenament en ells. Ells decidiran el que volen que fem els partits polítics, així que deixe la confiança plena en els nostres veïns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.