fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“En els antics jutjats de la Plaça Borrull posarem en marxa un edifici intel·ligent d’atenció a la ciutadania” – Entrevista a Amparo Marco, candidata a l’alcaldia de Castelló pel PSPV-PSOE

“En els antics jutjats de la Plaça Borrull posarem en marxa un edifici intel·ligent d’atenció a la ciutadania” – Entrevista a Amparo Marco, candidata a l’alcaldia de Castelló pel PSPV-PSOE

Amparo Marco ha sigut l’alcaldessa de la ciutat de Castelló durant la passada legislatura. Ara es presenta a la reelecció pel PSPV-PSOE.

Diari Millars: Com valora la seua gestió durant la passada legislatura?
Amparo Marco: La valoració principal ha de fer-la la ciutadania. El 26 de maig tindrà ocasió de dir si la gestió del Govern municipal ha sigut satisfactòria, si ha servit per a viure millor, o si considera que no ha sigut així. Crec sincerament que s’ha iniciat una transformació de Castelló cap a una ciutat amb més futur. Hem elaborat el Pla General, el deute s’ha reduït en dues terceres parts, s’han invertit 90 milions en obres públiques, hem captat inversions europees de 20 milions, s’ha recuperat el centre d’Alzheimer i la teleassistència… Podríem estar hores fent balanç d’aquests quatre anys.

DM: Què ha quedat per fer?
AM: El Pacte del Grau ha sigut molt ambiciós, amb més de 400 accions de govern, de les quals més d’un 80% han sigut executades o estan en fase d’execució. Hauríem desitjat que el Pla General haguera pogut aprovar-se definitivament, perquè necessitem recuperar la seguretat jurídica per a atraure noves inversions. És un projecte clau per a l’Ajuntament que serà realitat en els pròxims mesos.

DM: Quin és el principal problema de la ciutat? Com es pot solucionar?
AM: La desocupació és el gran problema de la ciutadania. Hi ha 14.000 persones que no tenen treball i que ens obliguen a dedicar un esforç especial per a generar oportunitats laborals. També són prioritàries les polítiques socials. Crearem quatre nou centres de dia d’atenció especialitzada per a Parkinson, autisme, esclerosi múltiple i Síndrome de Down. I també potenciarem les polítiques d’habitatges. Promourem la construcció d’habitatge públic que ens permetrà disposar de pisos pont per a famílies i col·lectius vulnerables i dones víctimes de violència de gènere.

DM: Quina és la seua proposta per a fomentar l’ocupació?
AM: Impulsarem un segon Pla Estratègic d’Ocupació. El pressupost de les polítiques actives d’ocupació municipals ha augmentat un 650% i els efectes han sigut positius. La desocupació s’ha reduït en 4.000 persones, però encara queden moltes raons per a continuar innovant i desenvolupant projectes eficaços. Estem escoltant a les empreses per a conéixer les seues necessitats i així podrem dissenyar una formació més eficaç.

DM: Hi ha alguna zona de Castelló que necessite una major atenció o inversió?
AM: La falta d’inversions en els 24 anys de govern del PP han generat un desequilibri entre els districtes de Castelló. Desenvoluparem un Pla de Barris i Urbanitzacions per a identificar les mancances i establirem una priorització de les actuacions. Els veïns dels grups perifèrics paguen els mateixos impostos que la resta, però les inversions no van arribar de la mateixa manera. Hem començat a compensar els dèficit i en el nou mandat ho continuarem fent.

DM: Quina és la seua proposta principal per a la propera legislatura?
AM: Les polítiques que milloren la qualitat de vida de les persones seran aquelles en les quals dediquem més esforços. També tenim propostes ambicioses que volen canviar el paradigma cultural, com la Biblioteca Central de Castelló, que volem situar en l’antic asil. Serà una biblioteca, però també un centre de cultura digital i un espai d’innovació educativa per a la joventut. En els antics jutjats de la Plaça Borrull posarem en marxa un edifici intel·ligent d’atenció a la ciutadania.

DM: Un cop passades les eleccions, en cas de no obtenir majoria absoluta, reeditarà el pacte de govern?
AM: Parlar de pactes ara és una falta de respecte a la ciutadania. El 26 de maig és el moment de la voluntat popular, que s’expressen les preferències sobre el model de ciutat que vol la majoria. El PSOE opta a governar en solitari. És el nostre objectiu. Tenim un programa creïble i una candidatura experta i il·lusionada. Podem aconseguir-ho. Si no hi ha majories, caldrà buscar-les. Com es van buscar fa quatre anys. Caldrà articular un programa de govern comú i els programes electorals de cada partit ja no serviran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.