fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“En els antics jutjats de la Pla莽a Borrull posarem en marxa un edifici intel路ligent d’atenci贸 a la ciutadania” – Entrevista a Amparo Marco, candidata a l’alcaldia de Castell贸 pel PSPV-PSOE

“En els antics jutjats de la Pla莽a Borrull posarem en marxa un edifici intel路ligent d’atenci贸 a la ciutadania” – Entrevista a Amparo Marco, candidata a l’alcaldia de Castell贸 pel PSPV-PSOE

Amparo Marco ha sigut l’alcaldessa de la ciutat de Castell贸 durant la passada legislatura. Ara es presenta a la reelecci贸 pel PSPV-PSOE.

Diari Millars: Com valora la seua gesti贸 durant la passada legislatura?
Amparo Marco: La valoraci贸 principal ha de fer-la la ciutadania. El 26 de maig tindr脿 ocasi贸 de dir si la gesti贸 del Govern municipal ha sigut satisfact貌ria, si ha servit per a viure millor, o si considera que no ha sigut aix铆. Crec sincerament que s’ha iniciat una transformaci贸 de Castell贸 cap a una ciutat amb m茅s futur. Hem elaborat el Pla General, el deute s’ha redu茂t en dues terceres parts, s’han invertit 90 milions en obres p煤bliques, hem captat inversions europees de 20 milions, s’ha recuperat el centre d’Alzheimer i la teleassist猫ncia鈥 Podr铆em estar hores fent balan莽 d’aquests quatre anys.

DM: Qu猫 ha quedat per fer?
AM: El Pacte del Grau ha sigut molt ambici贸s, amb m茅s de 400 accions de govern, de les quals m茅s d’un 80% han sigut executades o estan en fase d’execuci贸. Haur铆em desitjat que el Pla General haguera pogut aprovar-se definitivament, perqu猫 necessitem recuperar la seguretat jur铆dica per a atraure noves inversions. 脡s un projecte clau per a l’Ajuntament que ser脿 realitat en els pr貌xims mesos.

DM: Quin 茅s el principal problema de la ciutat? Com es pot solucionar?
AM: La desocupaci贸 茅s el gran problema de la ciutadania. Hi ha 14.000 persones que no tenen treball i que ens obliguen a dedicar un esfor莽 especial per a generar oportunitats laborals. Tamb茅 s贸n priorit脿ries les pol铆tiques socials. Crearem quatre nou centres de dia d’atenci贸 especialitzada per a Parkinson, autisme, esclerosi m煤ltiple i S铆ndrome de Down. I tamb茅 potenciarem les pol铆tiques d’habitatges. Promourem la construcci贸 d’habitatge p煤blic que ens permetr脿 disposar de pisos pont per a fam铆lies i col路lectius vulnerables i dones v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere.

DM: Quina 茅s la seua proposta per a fomentar l’ocupaci贸?
AM: Impulsarem un segon Pla Estrat猫gic d’Ocupaci贸. El pressupost de les pol铆tiques actives d’ocupaci贸 municipals ha augmentat un 650% i els efectes han sigut positius. La desocupaci贸 s’ha redu茂t en 4.000 persones, per貌 encara queden moltes raons per a continuar innovant i desenvolupant projectes efica莽os. Estem escoltant a les empreses per a con茅ixer les seues necessitats i aix铆 podrem dissenyar una formaci贸 m茅s efica莽.

DM: Hi ha alguna zona de Castell贸 que necessite una major atenci贸 o inversi贸?
AM: La falta d’inversions en els 24 anys de govern del PP han generat un desequilibri entre els districtes de Castell贸. Desenvoluparem un Pla de Barris i Urbanitzacions per a identificar les mancances i establirem una prioritzaci贸 de les actuacions. Els ve茂ns dels grups perif猫rics paguen els mateixos impostos que la resta, per貌 les inversions no van arribar de la mateixa manera. Hem comen莽at a compensar els d猫ficit i en el nou mandat ho continuarem fent.

DM: Quina 茅s la seua proposta principal per a la propera legislatura?
AM: Les pol铆tiques que milloren la qualitat de vida de les persones seran aquelles en les quals dediquem m茅s esfor莽os. Tamb茅 tenim propostes ambicioses que volen canviar el paradigma cultural, com la Biblioteca Central de Castell贸, que volem situar en l’antic asil. Ser脿 una biblioteca, per貌 tamb茅 un centre de cultura digital i un espai d’innovaci贸 educativa per a la joventut. En els antics jutjats de la Pla莽a Borrull posarem en marxa un edifici intel路ligent d’atenci贸 a la ciutadania.

DM: Un cop passades les eleccions, en cas de no obtenir majoria absoluta, reeditar脿 el pacte de govern?
AM: Parlar de pactes ara 茅s una falta de respecte a la ciutadania. El 26 de maig 茅s el moment de la voluntat popular, que s’expressen les prefer猫ncies sobre el model de ciutat que vol la majoria. El PSOE opta a governar en solitari. 脡s el nostre objectiu. Tenim un programa cre茂ble i una candidatura experta i il路lusionada. Podem aconseguir-ho. Si no hi ha majories, caldr脿 buscar-les. Com es van buscar fa quatre anys. Caldr脿 articular un programa de govern com煤 i els programes electorals de cada partit ja no serviran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.