fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ens ha deixat Paco Puchol – L’opini贸 de Jos茅 Manuel Puchol

Ens ha deixat Paco Puchol – L’opini贸 de Jos茅 Manuel Puchol

Jos茅 Manuel Puchol Ten 茅s el cronista oficial de l’Alcora.

Dimecres passat dia 20, ens deixava Francisco Puchol Ten, vidu durant nom茅s 10 dies de Nieves Querol Pe帽arroya, que va morir el diumenge dia 10 de juny anterior, 茅s a dir, amb un interval entre tots dos de sol 10 dies. Agra茂m la valuosa her猫ncia que ens deixen a familiars i amics, el millor patrimoni que tenien: quatre magn铆fics fills i quatre celestials criatures com a n茅ts.

Paco va cursar estudis en La Salle, Seminari de Tortosa, i Graduaci贸 Social en l’Institut d’Estudis Socials Le贸n XIII.

El seu m贸n laboral va comen莽ar com amanuense de notaria, per貌 poc despr茅s ja en el m贸n de la cer脿mica va ser cofundador de Cer脿mica de la Foya (CERFOGR脡S). Va finalitzar la seua vida laboral comercialitzant este producte tan alcor铆 a trav茅s de la seua pr貌pia empresa exportadora i de transports. Durant uns anys, va col路laborar i va administrar la ind煤stria familiar Tallers Puchol, fundada pel seu germ脿 Juan Jos茅.

Vida social: Secretari del Sindicat de la Construcci贸 Vidre i Cer脿mica (1968-1971). Regidor de l’Il路lustr铆ssim Ajuntament, sempre del costat de la cultura, des de 1972 fins a 1983. Va fundar en els baixos de la seua casa familiar, la primera Biblioteca Local que va donar servei fins a 1979 que es va crear la Municipal. Cofundador del rotatiu local L’Alb脿 de l’Alcora, del Cinema Club. Dirigent i vocal en diverses ocasions de les juntes dels col路legis La Salle i La Consolaci贸, sent ferm col路laborador en les seues activitats. D’este 煤ltim, secretari de la Junta de Pares que van lluitar aferrissadament fins a aconseguir la construcci贸 del nou Col路legi Pu茅rtolas Pardo de la Consolaci贸. Vocal delegat de la Junta Provincial d’Ensenyament, que en 1977 va comen莽ar la labor que va culminar en 1980, amb l’obertura de curs del Centre Associat de la UNED.

L’1 d’abril de 2001, funda l’Associaci贸 de Jubilats i Pensionistes Conde d’Aranda, que ja supera amb escreix els mil afiliats.

En conclusi贸 -he de parar perqu猫 em falta paper-, parlem d’un alcor铆 lliurat a la cultura, al ben com煤, al servei dels altres, sempre abrigallat per la seua fam铆lia i amistats. Estic conven莽ut que all脿 a dalt haur脿 pogut ajuntar-se ja amb el seu volguda Nieves, que la seua terrible perduda segur que va precipitar la seua mort.

El sector de la cultura de la capital de l麓Alcalat茅n, plora la seua mort i ho troba a faltar despr茅s de d猫cades lliurant-se en cos i 脿nima a l’ajuda als altres, fins a on ha pogut, i a fer de l’Alcora un lloc millor, m茅s culte i m茅s enriquidor.

Els familiars, amics i ve茂ns del municipi no oblidaran a Paco i Nieves.

Descansen en Pau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.