fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

#EscolleresJa – L’opini贸 de Samuel Famolir (PSPV)

#EscolleresJa – L’opini贸 de Samuel Famolir (PSPV)

Al final havia de passar, havia d’emportar-se la mar el passeig de la platja d’Almenara perqu猫 el ministeri de costes reaccionara. Des de fa anys els alcaldes del PSPV han anat denunciant la deixadesa del ministeri en la regeneraci贸 de la nostra costa.

L’estudi de la Universitat de Cant脿bria que va encarregar l’executiu de Jos茅 Lu铆s Rodr铆guez Zapatero deixava clar quin era la soluci贸 per a evitar la regressi贸 de les platges del litoral de la prov铆ncia. La construcci贸 d’esculleres 茅s avui en dia l’煤nica soluci贸 per a evitar que els temporals acaben destrossant la nostra costa, amb majors problemes en la zona sud.

El PP va aprovar una Llei de Costes, sense invertir gens per a protegir-la. Esta ha sigut la manera de gestionar del Govern d’Espanya durant els 煤ltims cinc anys. Sens dubte, el potencial tur铆stic de les nostres platges en la nostra prov铆ncia 茅s molt gran, i per a莽貌, el ministeri hauria d’haver actuat ja fa molts anys per a protegir les nostres platges i salvaguardar un dels nostres millors reclams tur铆stics i alhora econ貌mic. Arriben tard, el temporal ja ha fet molt dany en platges com la d’Almenara, Moncofa, Nules, Borriana…

El ministre de Foment va visitar Almenara, i existeixen compromisos per part del ministeri a actuar, esperem que eixos compromisos siguen com m茅s prompte millor una realitat. El litoral de la prov铆ncia de Castell贸 no pot esperar m茅s anys per a construir les esculleres i protegir les seues platges. El mar est脿 ofegant el futur i ja parteix del present d’estes zones tur铆stiques, i tot per no actuar a temps i anticipant-se als problemes actuals. Existeixen solucions als greus problemes que tenim, solament falta la voluntat pol铆tica per a solucionar-los.

Samuel Falomir 茅s secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Executiva Provincial del PSPV-PSOE a聽Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.