fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Espais – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Espais – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Una de les l铆nies d’actuaci贸 de la Regidoria d’Educaci贸, ha estat, 茅s i ser脿, actuar sobre els espais. D’una banda sobre els espais dedicats directament a l’educaci贸, i m茅s concretament, els que s贸n de compet猫ncia i responsabilitat municipal: els centres d’educaci贸 infantil i prim脿ria, les escoles.

I en aquest sentit, ja ho he dit en anteriors articles, des de la Regidoria s’han fet inversions molt importants en el manteniment i millora d’aquests centres educatius.

Per貌 d’altra banda, i d’aix貌 volia escriure avui, tamb茅 hi ha altres espais que, sense estar dedicats directament a les tasques educatives, tamb茅 en s贸n necessaris per a la seua gesti贸 di脿ria: negociats, despatxos, etc. I en aquest aspecte tamb茅 s’est脿 avan莽ant, l’Ajuntament de Castell贸 de la Plana ha passat de no tenir quasi recursos (ni humans ni materials) a tenir un negociat propi, amb m茅s personal (encara insuficient, per貌 que s’incrementar脿), amb m茅s pressupost, i, des d’aquesta setmana amb un lloc, una ubicaci贸 f铆sica, a l’antic edifici d’Hisenda, a l’Hort dels Corders, l’Edifici Menador.

Divendres 24, s’inaugurar脿 oficialment, i des d’aleshores ser脿 la ubicaci贸, entre molts altres serveis (tant de l’Ajuntament com de la Universitat Jaume I) de la Regidoria d’Educaci贸 de l’Ajuntament de Castell贸 de la Plana. Un altre fet gratificant, que encoratja i certifica que anem per bon cam铆.

I a prop貌sit de l’Edifici Menador, de l’antic edifici d’Hisenda, estic entrant en un tema que no 茅s estrictament educatiu, per貌 que tamb茅 ho 茅s: la nostra ciutat, Castell贸 de la Plana, disposa ara mateix d’immobles grans, d’espais importants, grans i ben ubicats a la ciutat, que estan buits, deteriorant-se poc a poc… Parle, ho haureu endevinat, dels antics jutjats (Pla莽a Borrull) i de l’antic asil (Carrer Governador – Avinguda de la Mar). Dos grans espais, al cor de la ciutat, que han de ser posats en valor, per a ser utilitzats.

No ser脿 f脿cil, s贸n temps d’estretors pressupost脿ries, per貌 estic conven莽ut que el nostre Ajuntament, amb l’ajut –si cal– d’altres administracions i entitats, com ja ha fet a Hort dels Corders amb l’UJI, aconseguir脿 rehabilitar, posar en valor, omplir de serveis i posar a disposici贸 de la ciutadania. Projectes i plans per a aquests, i per a altres, espais no ens faltaran mai.

Quina pena que quan eren temps d’abund脿ncia, no s’aprofitaren els vents favorables per al b茅 com煤, i per les mis猫ries dels que ens governaven tot (o quasi tot) va anar a parar a les butxaques d’uns pocs. Afortunadament els temps han canviat, siguem optimistes!

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.