fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Estem treballant intensament per la dinamització i promoció dels sectors productius” – Entrevista a Andrés Martínez, candidat a l’alcaldia de Peníscola pel PP

“Estem treballant intensament per la dinamització i promoció dels sectors productius” – Entrevista a Andrés Martínez, candidat a l’alcaldia de Peníscola pel PP

Andrés Martínez ha sigut l’alcalde de Peníscola durant la passada legislatura. Ara es presenta a la reelecció pel PP.

Diari Millars: Com valora la seua gestió durant la passada legislatura?
Andrés Martínez: Ha estat un mandat complicat, ja que hem hagut de fer front al pagament de més de 10 milions d’euros en sentències urbanístiques heretades de governs d’esquerres a la nostra ciutat.

Tot i això hem aconseguit reduïr el deute municipal – si no fos per les sentencies a l’acabar 2019, tindriem deute zero; fer front a les obligacions de pagament i dur a terme inversions en millores i comunicacions, asfaltant més de 140.000 metres quadrats de vials, duent l’enllumenat i millorant-lo en diversos punts del municipi.

També hem fet la major aposta en millora d’infraestructures esportives, amb la renovació dels vestuaris i la gespa del camp de futbol, les millores al poliesportiu, les noves pistes de padel i les de frontenis o el nou skatepark.

Destacaria també els més de 140 esdeveniments culturals en agenda que hem tingut anualment que es sumen als més de 30 esdeveniments esportius.
La promoció turística duta a terme de la mà de la industria audiovisual i la creació de producte turístic també són fites assolides destacables que es sumen a la inclusió de Peñíscola dins la xarxa de destinacions turístiques intel.ligents de tota Espanya

De la mateixa forma vull destacar també els més de 4,5 milions d’euros destinats a politiques socials.

DM: Que ha quedat per fer?
AM: Volem rehabilitar la totalitat del Centre de Estudis, un cop ja hem creat 400 places de parking i posat en marxa la nova seu dels Serveis Socials municipals, el nostre objectiu és ubicar en este espai tots els serveis de l’Ajuntament, alliberant així diferents edificis dispersos per tot el municipi.

D’esta forma, els dos edificis que allotgen ara l’Ajuntament al Casc Antic podrem destinar-los a crear una xarxa de museus d’història i etnografia, amb la modernització del Museu de la Mar i la posada en marxa del espai també rehabilitat de la Casa de l’Aigua com a centre d’estudi del Papa Luna.

A més, les actuals dependències policials, passarien a destinar-se a la formació contínua amb la ubicació d’una Aula CDT (Centre d’Estudis Turístics) i nous espais per a la dinamització i orientació de l’emprenedurisme.

També volem dotar als joves d’un espai informatiu, una oficina, després de que el govern del Botànic tanqués l’oficina comarcal per a joves que acollia la nostra ciutat

DM: Quin és el principal problema dels veïns i veïnes de Peníscola?
AM: Jo penso que el que pot preocupar a les llars és la posible falta de feina o oportunitats, ara mateix hi ha un 9% de la població as l’atur i tots els homes i dones que estan en esta circumstància ens empenyen a seguir treballant per generar oportunitats de futur.

DM: Com es pot solucionar?
AM: Pensem que estem treballant en la direcció correcta, les tases de desocupació a la nostra població són notablement més baixes que a les poblacions veïnes i al conjunt de las Comunitat perquè estem treballant intensament per la dinamització i promoció dels sectors productius. Seguir apostant per treballar en esta direcció és la nostra decisió, doncs no hi ha millor política social que generar oportunitats de creixement.

DM: Quina és la seua proposta per crear llocs de treball?
AM: Seguir posicionant la nostra destinació turística com a referent, pensem que hem triplicat a 2018 la tasa de generació de llocs de treball associats al sector (amb respecte a la mitjana nacional) y quadruplicat la tasa de rentabilitat turística. Això són xifres que demostren que la feina que s’està fent per a la dinamització del sector dóna resultats.

DM: Hi ha alguna zona que necessite més atenció en la ciutat?
AM: Vertebrar el municipi i oferir serveis és fonamental, millorar les conexions de transport públic i seguir millorant les comunicacions i infraestructures de les urbanitzacions és fonamental.

DM: Quina és la seua proposta principal?
AM: El nostre programa electoral és un programa realista i ajustat al marc competencial de l’administració local, així com a la seva realitat financera.
Després de les sentències de la mala gestió de governs d’esquerres ha calgut fer un esforç per a ajustar inversions. Ara, amb l’economia sanejada, gràcies a la gestió del Partit Popular, podem assumir nous reptes i seguir conquerint drets i guanys per a les persones.

En matèria de polítiques socials, seguiran sent el centre de la nostra acció de govern, assumirem, per exemple, el finançament de les activitats extraescolars a l’escola.

Pel que fa al nostre entorn, posarem en marxa el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que ja estem treballant, per crear nous espais peatonals, zones verdes i carrils bici; també completarem la reurbanització del nucli subusrbà, renovant l’Avda Espanya i l’Avda de la Mar.

En l’apartat econòmic, seguirem apostant per la promoció turística i la gestió de qualitat, redactant un nou Pla Estratègic de Turisme; inclourem una nova Fira al calendari que recupere els oficis tradicionals del mar i la terra i promocione la gastronomia autòctona vinculada a la dinamització del sector primari.

Pel que fa a la conservació i recuperació del Patrimoni, recuperarem la Font de Sant Pere i tramitarem la declaració de Patrimoni Cultural Inmaterial de España de les nostres Danses.
I parlant de gestió de l’administració, seguirem practicant una política real de participació activa, tenim 7 consells de participació que creixerant de la mà de les entitats locals; així com la transparència en la gestió, som 100% transparents i seguirem amb esta política d’accessibilitat i despatxos oberts a tothom.

DM: Un cop passades les eleccions, pactaria?
AM: El meu pacte és amb la ciutadania i amb el contracte que assumeixo amb ella a través del meu programa electoral. Seurem amb aquelles forces polítiques amb les que tinguem coincidències de programa i compatibilitat idiològica, per suposat no anem a pactar amb l’extrema esquerra ni el nacionalisme radical. Els nostres principis i el nostre compromís de programa amb el nostre electorat està per damunt de tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.