fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Formaci贸 Professional i Ensenyaments de R猫gim Especial – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Formaci贸 Professional i Ensenyaments de R猫gim Especial – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

El cap de setmana passat, els dies 13, 14 i 15 de desembre, es va dur a terme al Palau de les Arts, a la ciutat de Val猫ncia, una gran fira amb la intenci贸 de mostrar i difondre al conjunt de la comunitat educativa, i jo diria que a tota la societat valenciana, aquest conjunt d鈥檈studis que sovint s贸n uns grans desconeguts per al gran p煤blic.

No ha faltat qui ha criticat aquest esdeveniment i l鈥檋a qualificat de poc menys que propaganda buida, no us deixeu enganyar, no 茅s aix铆, 茅s una aposta ben clara i ben ferma de l鈥檃ctual Govern de la Generalitat, i m茅s concretament de la Conselleria d鈥橢ducaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esports, per potenciar i dignificar uns estudis que per als anteriors governs han estat La Ventafocs del Sistema Educatiu. Ben cert que hi ha moltes coses que es poden millorar, ja passa a les primeres edicions de molts esdeveniments, i estic segur que es far脿 i es millorar脿 a les properes edicions d鈥橝vant FPiERE.

脡s un pas m茅s en el cam铆 ja encetat amb els F貌rums de les Oportunitats, una bona iniciativa de posar en contacte empreses i estudiants, i que s鈥檋an dut a terme a les tres capitals de prov铆ncia.

En aquest camp, i a nivell local, tamb茅 l鈥橝juntament de Castell贸 de la Plana ha apostat per recolzar la Formaci贸 Professional, escoltant al m贸n de l鈥檈mpresa i al conjunt dels centres de secund脿ria de la nostra ciutat. La creaci贸 de la Mesa de la Formaci贸 Professional 茅s una iniciativa que ben segur donar脿 bons fruits.

I pel que fa als Ensenyaments de R猫gim Especial (m煤sica, dansa, esports…) tamb茅 estan rebent un fort recolzament amb, per exemple, la creaci贸 del Conservatori Professional de Dansa a Castell贸 de la Plana (provisionalment ubicat a les instal路lacions de l鈥橧ES La Plana). Aix铆 com amb la futura ubicaci贸 dels conservatoris de m煤sica (el professional: Mestre T脿rrega, i el superior: Salvador Segu铆), i el recentment creat de dansa a un nou edifici, front a la Ciutat de la Just铆cia, que acollir脿 aquests centres i les seues respectives comunitats educatives en unes immillorables condicions per a dignificar aquests ensenyaments i donar-los l鈥檌mpuls que necessiten des de fa anys.

Mentrestant des de les files del Partit Popular, a nivell auton貌mic, s贸n tan c铆nics que critiquen que no s鈥檋an eliminat totalment els barracons als centres educatius valencians, barracons que existeixen gr脿cies a la seva nefasta gesti贸 durant dues d猫cades… Quina barra!!!

I a nivell local els preocupa que Pepet, el de Pepet i Marieta, va ensenyar el cul dissabte passat a la Pla莽a Major, quan ells s鈥檋an dedicat a patrocinar espectacles de molt pitjor gust, com les Variet茅s, per acontentar no sabem ben b茅 a qui (ells imaginem que s铆)… Hip貌crites!!!

Gaireb茅 al mateix temps, augmenten les imputacions a l鈥檈xpresident Camps o se confirma (el que ja es temia) un fals enterrament a la Vall d鈥橴ix贸 simulat per a beneficiar determinades persones a canvi de no se sap molt b茅 (o s铆 que se sap) quines contrapartides

Leave a Reply

Your email address will not be published.