fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Germanor Fallera – L’opini贸 de Sergio L贸pez

Germanor Fallera – L’opini贸 de Sergio L贸pez

El diumenge va ser el dia senyalat per realitzar la conviv猫ncia anual entre la Falla L’Embut de Benicarl贸 i la Falla Barri d’Onda de Borriana. Estes jornades es realitzen des de l’any passat a conseq眉猫ncia de la reafirmaci贸 de l’alian莽a entre estes dues falles.

Ambdues falles estan agermanades des de 1982 on una nounada falla l’Embut, es fixa en l’antiga falla borrianenca per forjar la seua pr貌pia identitat dins del m贸n faller, compartim eixos anys inicials el mateix artes脿 faller. Esta germanor inicial es va veure truncada per, millor dit relegada, per la crisi i coincid猫ncies en les dates dels seus actes que es feia impossible despla莽ar-se a les localitats ve茂nes.

Esta nova generaci贸 de fallers ha volgut recuperar aquella germanor inicial i potenciar-la amb estes jornades. El dia escollit per a enguany va ser el dia on se celebra el dia gastron貌mic de la carxofa, aliment preponderant en la localitat. El dia va comen莽ar amb la recepci贸 al casal de la falla l’Embut i un esmorzar per fer boca, seguidament es va realitzar una cercavila per la ciutat per a portar-nos al local on es va realitzar l’acte institucional, on els respectius c脿rrecs de les falles per al 2017 van desfilar fins a l’escenari, acte que va estar condu茂t per Sheila Vicente Garcia, entranyable va ser la intervenci贸 de l’amic i veter脿 faller Agustin Sansano, que fou president molts anys, en la d猫cada del 80 i 90, fent un recordatori d’aquells primers anys de germanor i acordant-se de fallers de llavors que avui en dia ja no estan entre nosaltres, com Jos茅 Garcia “Pepin”, Paco Cornelles, Gil L贸pez entre altres. Tamb茅 van intervenir els presidents d’ambdues falles agraint la participaci贸 i empla莽ant als comissionats per part del president de Barri d’Onda a la pr貌xima trobada que es realitzar脿 a Borriana en 2018.

Posteriorment la comitiva es va despla莽ar a l’esgl茅sia de Sant Pere per fer-li una ofrena al cristo de la mar; seguidament es van despla莽ar al port esportiu per fer les ja t铆piques fotos recordat貌ries de l’acte.

La jornada va culminar amb un dinar i posterior tert煤lia fallera entre les dues comissions agermanades i empla莽ant-se per a la pr貌xima conviv猫ncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.