fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Govern a l’alcorina” per Victor García, alcalde de L’Alcora

“Govern a l’alcorina” per Victor García, alcalde de L’Alcora

Durant quatre anys, el Partit Popular ha estat justificat la seua escassa activitat al capdavant del govern local basant-se en la situació econòmica.

Van incomplir la pràctica totalitat del seu programa electoral, o el que és el mateix, van enganyar les alcorines i alcorins. En menys d’un any, el govern de progrés ha posat de manifest que oferir més i millors serveis als veïns i veïnes, amb responsabilitat econòmica i amb un Ajuntament més obert, transparent i participatiu, era possible.

Voluntat, treball i valentia

Són molts els exemples d’aquesta nova manera de gestionar. Una mostra:

Farmàcies 365 dies a l’any

Des del govern de progrés s’ha apostat des del principi per donar solució a demandes i necessitats històriques dels alcorins i alcorines. Un exemple és el conveni signat amb les farmàcies per oferir servei cada dia de l’any, evitant que els ciutadans hagen de desplaçar-se. Hi ha qui preferia invertir en fins superflus, sense donar resposta a les vertaderes necessitats de les persones. Qüestió de prioritats i voluntat.

Remodelació zona centre

Recentment, vam presentar el projecte de remodelació dels carrers Sant Francesc i Arzobispo Gasch i les places de l’Ajuntament i del Convent. L’objectiu és resoldre els problemes de filtracions al sòtan de l’Ajuntament- que afecten bigues i pilars-, així com millorar l’accessibilitat i seguretat, ampliant les voreres d’aquests carrers i creant espais oberts i funcionals, per potenciar també el comerç i incentivar, així, l’economia local. És un projecte molt important, pensant en l’Alcora que volem. Està clar que abordar-lo implica un gran treball de planificació per la seua envergadura. Qüestió de valentia i afany per resoldre els problemes i millorar la qualitat de vida de les persones.

Cursos de matronatació

Després d’una reunió amb la comare del Centre de Salut, des del govern vam decidir immediatament recolzar totes les iniciatives proposades, entre elles la realització de cursos de matronatació a la piscina coberta. Amb una despesa mínima, els beneficis d’aquesta activitat per a les dones embarassades són enormes. Inexplicablement, el PP no va fer cas a les seues demandes. Qüestió d’atendre i escoltar.

Millores en la piscina coberta

Davant la desídia i passivitat del PP, que no va voler invertir en aquest servei malgrat les seues greus deficiències i les queixes de la ciutadania, el govern de progrés ja ha realitzat una important inversió per a resoldre els problemes d’humitats, garantir la seguretat i el confort dels usuaris i estalviar despeses. De nou, una qüestió de prioritats, per uns serveis dignes.

Aposta pel patrimoni i la cultura

Cal recordar que la Conselleria va arxivar l’expedient de la declaració de la “Rompida de la Hora” com a Bé d’Interès Autonòmic de la Comunitat Valenciana perquè l’anterior govern municipal del PP no havia fet res al respecte. Més desídia del PP, i una vegada més, l’actual govern solucionant la irresponsable gestió heretada. Gràcies al gran treball de la comissió creada per tal de realitzar tota la tramitació, enguany ja hem pogut celebrar la “Rompida de la Hora” amb la merescuda distinció. Qüestió de treballar, de valent, per fer valdre la nostra cultura i patrimoni.

Educació i polítiques inclusives

Els números són clars: Increment del 100% en Educació i augment d’un 50% del pressupost destinat a prestacions econòmiques per a necessitats bàsiques. Prioritats absolutes.

L’Alcora més viva que mai

Són moltes les activitats que ara es realitzen per tal de dinamitzar el nostre poble. I la programació es fa pensant en totes i tots. Esport als parcs i jardins, oci, cultura, activitats infantils…

700.000 € menys de deute

I tot açò, i molt més, sense perdre de vista una de les màximes del govern: gestió econòmica, eficient i responsable. L’objectiu està clar, arribar a 2020 amb un deute de 3,5 milions d’euros (30%), el nivell òptim segons el servei d’Intervenció. En entrar a governar el deute era de quasi el doble d’aquest nivell òptim. Però el camí que estem seguint per tal d’aconseguir aquest objectiu és el correcte: en 10 mesos el deute s’ha reduït 700.000 euros, estant ara al voltant del 50%.

El cas de l’Alcora- molts ho posen d’exemple-, és la constatació que els Acords de Progrés poden funcionar i molt bé. I que si s’ha arribat ací, ha sigut perquè el canvi era més que necessari, pel bé de l’Alcora i els alcorins.

13344711_1207578125928333_2340143157282866359_n

Victor García és alcalde de L’Alcora per Compromís i Diputat a les Corts Valencianes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.