fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Governar en coalici贸” – L’opini贸 d’Ignasi Garcia

“Governar en coalici贸” – L’opini贸 d’Ignasi Garcia

Aquest cap de setmana la ciutat de Val猫ncia va vibrar amb una s猫rie de wokshops, una iniciativa organitzada per la Fundaci贸 Nexe que de seguit els explicar茅 en qu猫 consisteix.

En primer lloc, vaig optar per contribuir en el verkami, una pr脿ctica m茅s coneguda i en la que personalment ja havia participat en diverses ocasions. Com a dada curiosa, els primers en els que vaig prendre part van ser per pagar la gravaci贸 de grups de m煤sica local, com el Chamuyo i Brazil. Reprenent el tema, a m茅s de ser mecenes d’aquests workshops vaig tindre l’oportunitat d’assistir a les micro-xerrades que van fer al voltat dels nous governs. Els espais de debat es van dividir en tres, en els quals la tem脿tica va girar en torn als governs de coalici贸, i on es van tractar temes tant diferents i actuals com ho s贸n l’economia, el multiling眉isme i la participaci贸 ciutadana.

L’oportunitat de, en poc m茅s de mitja hora, escoltar regidors i alcaldes que integren governs de coalici贸 i de diferents signes pol铆tics va ser molt gratificant. En la taula hi havia gent de Comprom铆s, per貌 tamb茅 del PSPV i d’EUPV, tots ells i totes elles pol铆tics locals, la majoria en governs de tres o quatre partits. I tots van ficar en com煤 les virtuts i les dificultats, les estrat猫gies i els perills, els avantatges i els conflictes. I all貌 m茅s agradable era veure fins a quin punt, encara que foren de diferents signes pol铆tics, coincidien. Fins a quin punt era f脿cil veure’s identificat amb el que plantejaven. I fins a quin punt, la feina feta a Castell贸 i el cam铆 que estem desenvolupament a l’ajuntament coincidia amb les recomanacions i l’exemple de virtut que els ponents deien que calia seguir. D’aquest cap de setmana arribe m茅s cansat, per貌 amb la tranquil路litat d’haver pogut invertit temps en aprendre i reflexionar. Eixe era un dels problemes que tots van plantejar: la necessitat de temps per reflexionar.

ignasi-garcia2

Leave a Reply

Your email address will not be published.