fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Hem d’acabar el Pla General estructural i hem d’arbitrar sòl industrial” – Entrevista a Pilar Calpena, candidata de Compromís a l’alcaldia d’Elda

“Hem d’acabar el Pla General estructural i hem d’arbitrar sòl industrial” – Entrevista a Pilar Calpena, candidata de Compromís a l’alcaldia d’Elda

Pilar Calpena ha sigut regidora d’urbanisme, gestió i renovació urbana en l’Ajuntament d’Elda. Ara es presenta com a candidata a l’alcaldia per Compromís.

Com valora la gestió de la passada legislatura?
Compromís a Elda està transmetent en estos últims temps que està moderadament satisfeta de la gestió realitzada. Hem portat amb dos regidors, àrees molt importants com indústria, comerç, urbanisme, medi ambient, agricultura, desenvolupament local, ocupació, etc. Són àrees en les quals hem deixat establertes les bases de com i per on caminar en estos grans temes estructurals, però és que a més presentem resultats, com cinc milions d’euros en plans d’ocupació amb 420 contractes, un pla General estructural que està a punt de veure la llum, on hem revertit un model de creixement expansionista per un model de ciutat compacta que pensa en no consumir més territori; hem solucionat i presentat al Tribunal Superior de Justícia la solució per a l’enderrocament que hi havia per sentència de 120 habitatges; hem posat en valor l’àrea de medi ambient i dignificat perquè estava oblidada i gairebé injuriada diria jo, els paratges estan cuidats, mantinguts, i està la declaració del paratge natural. Per a nosaltres hem aportat molt de treball.

Jo entenc que, encara que es treballe en estos temes estructurals, o en estos temes d’importància, la ciutadania vol resultats en l’asfalt i al seu carrer, en la seua vorera, i en la seua lluminària que avisa, i llavors aquí és on cal posar focus. No és una àrea que hàgem controlat nosaltres, gestionat, però sabem quina és la solució.

Llavors què ha quedat per fer?
Este és un repte molt important perquè la ciutadania puga veure resultats ràpids a les seues queixes, als seus escrits. Hem de contestar amb un mitjà ràpid i per a això hem d’usar les tecnologies i hem de tenir brigades de resposta ràpida, i a més complir amb les condicions econòmiques que ens permeten usar el pressupost i el romanent de cada pressupost en inversions financerament sostenibles que són les que s’ocupen d’estos equipaments, d’estos nous jardins, de la cura de l’asfalt, del carrer, de la vorera. Esta és una labor molt important. Hem d’acabar el Pla General estructural i hem d’arbitrar sòl industrial. Cal començar ja amb ajudes directes a la rehabilitació; tenim programades bonificacions per a l’impost de construccions que revaloritzen el tema de la rehabilitació energètica, el tema del foment de l’ocupació i hi ha un repte per a abordar ja, que és l’eix comercial d’Alfons XIII que revitalitzarà molt tota esta zona i mobilitat urbana sostenible: ciutats saludables, cultura, oci, serveis. A això ens dedicarem i amb més força, perquè si no tenim més força no ho podrem fer.

Quina diria que és la principal preocupació de les veïnes i veïns d’Elda?
L’ocupació, la precarietat laboral, i la cura del carrer i de la vorera. Les competències de l’ajuntament, les competències locals en ocupació són limitades. Nosaltres creiem que hem desenvolupat amb les competències que té un ajuntament totes les polítiques, com et deia abans, de formació; s’han realitzat gairebé 70 accions formatives de diverses disciplines o matèries perquè la diversificació industrial, no estic ensenyant això a ningú, tots sabem ja que no es pot concentrar en una ciutat eminentment industrial com Elda que s’ha dedicat, i és una mestra en això, en la indústria del calçat però no podem concentrar aquí, amb estes condicions de sortida de la crisi, tota l’ocupació amb la qual cosa hem de diversificar i hem començat a posar les polítiques en això.

Hi ha un pla estratègic industrial, ja hem començat a actuar en tres dels quinze punts, com és la modernització de polígons. L’obra comença demà, demà començaran a substituir-se les lluminàries del polígon Campo Alto, i este és un objectiu imprescindible també per caminar.

I finalment, en cas de no aconseguir majoria absoluta, tornaria a reeditar el pacte de govern?
Si els números donen, el nostre marc és el que ens permet l’ecologia política, el progrés i la justícia social. El nostre ideari sempre ha estat treballar per Elda, no ens quedarem en l’oposició si podem treballar però necessitem equips de treball que puguen dur a terme els objectius que t’estic dient, si no no es poden aconseguir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.