fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Hi ha un propòsit, un pla per a actuar de forma integrada en la província de Castelló” – Entrevistem a Miguel Barrachina

“Hi ha un propòsit, un pla per a actuar de forma integrada en la província de Castelló” – Entrevistem a Miguel Barrachina

Miguel Barrachina és diputat al Congrés dels Diputats i regidor a l’ajuntament de Segorbe pel PP. Parlem amb ell de la situació del seu municipi i de tota la província.

Tenint en compte que ja ha passat quasi la meitat de la legislatura. Com valora el govern municipal de Segorbe?

M’agradaria valorar alguna actuació, però la veritat és que és francament difícil perquè és un govern completament inoperant.

Ells no esperaven governar el municipi i el municipi tampoc esperava que gent així ho governara. Per tant, el balanç d’enguany i mitjà i dos anys ja de pressupostos és catastròfic i entre la mateixa població de centreesquerra i esquerres del municipi és enormement frustrant.

Hi ha hagut molt bona gent que ha estat vint anys esperant en l’oposició perquè l’esquerra guanyara el govern i gens més arribar estan fent just ho contrarie d’allò al que es van comprometre. És un govern absolutament implacable amb l’oposició i submisos amb els seus companys de partit a València.

Hem passat de ser finançats pel govern valencià, que ací va fer quatre centres i instituts públics, un hospital, una ciutat esportiva, un teatre, al fet que siguen els segorbins, els qui amb les subvencions que ja teníem concedides financem al govern valencià. La situació, per tant, és enormement decebedor, no solament per al Partit Popular, que podria semblar obvi, sinó per a qualsevol votant d’esquerres del municipi de Segorbe.

Quines necessitats actualment vosté veu en el municipi de Sogorb?
Segorbe és un municipi especialment ben dotat en infraestructures, tenim el mateix que té una ciutat de 40 o 50 mil habitants, ja que som un centre comarcal, i hem rebut amb el suport de la diputació i de l’anterior govern valencià un impuls molt gran.

Les nostres preocupacions són l’ocupació i la falta de centres o elements d’oci que a la gent més jove li permeten no haver d’agafar el cotxe constantment. Però la fonamental és l’ocupació i encara que no és una competència exclusivament municipal, l’ajuntament en termes de celeritat, tributació, d’harmonia o connexió amb les empreses pot fer molt. Alguna cosa sorprenent és que haja baixat un 70% la partida pressupostària de foment d’ocupació que hi havia en l’etapa nostra i que s’ha vist enormement minvada.

Per què en els plens, com vosté ben ha dit, hi ha una gran confrontació a l’hora dels torns de paraula i a l’hora de les intervencions, en aquest cas, del Partit Popular?

L’actual alcalde no coneix el funcionament dels ajuntaments i, per tant, no sap del funcionament d’un ple, ni sabia que era un òrgan col·legiat.

Les reunions d’un ple són reunions reglades, un alcalde té la facultat de convocar i de dirigir el ple, però no pot confondre-ho amb una roda de premsa, que és el que el Síndic de Greuges li ha dit.

Ell convoca punts de l’ordre del dia sense crear expedients, que és obligatori perquè tothom conega que es debatirà en eixe ple i no generar indefensió en els seus companys i en l’oposició i naturalment donant torn de veu a tothom.

El confon els plens amb rodes de premsa de l’alcalde, en el qual en el primer punt després de l’aprovació de les actes és que ell compte, parla, per temps indefinit, al veneçolà, explica la seua agenda, doncs m’he reunit amb el grup socialista, m’he reunit amb tal i no et deixa parlar perquè solament parla l’alcalde i mentre ell siga president l’oposició no parlarà mai, excepte en els punts en els quals hi haja votació. Llavors se li ha dit que açò és il·legal, és a dir, açò no és la seua casa, açò no és una roda de premsa, açò no és la seu del PSOE i quan hi ha un punt de l’ordre del dia ha d’haver-hi publicitat i coneixement i ha de donar la paraula.

En l’ajuntament de Sogorb, la llei és un obstacle que se salta constantment. No els importa fer obres sense pressupost i sense contracte, igual que no els importa desobeir fins a 5 normes segons el Síndic de Greuges per a evitar donar la paraula a l’oposició.

Ara té 30 dies per a respondre, si efectivament ens deixarà parlar en els plens o vol que siguem un públic aplaudidor, que és el que el cerca. A dia d’avui ningú sap gens.

A més de ser regidor, vosté també és diputat en el congrés. Un senador valencià va dir que quan es va al senat s’oblida la gent de la seua terra Què opina vosté d’aqueixa frase?

No, per a un Segorbí és impossible oblidar-se que és de Segorbe però per a un diputat del PP de Castelló també és impossible.

Castelló solament creix amb govern del PP, més de 20.000 llocs de treball portem amb Rajoy i enguany tindrem l’AVE, començarem amb 63 milions d’euros una acció important en la carretera entre Vinaròs-Vitòria, la 232 i múltiples actuacions en aquesta província. Les carreteres per les quals heu vingut, totes, des de Castelló fins a Sogorb, totes estan fetes amb el govern d’Aznar. Els 6 trams que van haver d’autovia, que heu utilitzat, la nacional 225, que és la que agafeu a l’altura de Sot de Ferrer i us porta fins a Vall d’Uixó, abans es passava per dins d’Algar i des d’ací l’autovia de la Plana. És impossible que ens oblidem, perquè solament amb nosaltres la província de Castelló creix.

Llavors podem dir que hi ha un pla per a Castelló a Madrid?

Doncs es crearan 7.000 ocupacions noves enguany. Què quin és el pla? Jo sóc liberal. Quan una economia es planifica, la intel·ligència es redueix a la dels polítics que governen i clar, reduir els 600,000 castellonencs a la intel·ligència dels 5 que estem a Madrid seria una estupidesa, es perdrien recursos, per tant no hi ha un pla, sinó 600.000 plans i el que cal donar-li a la gent és la possibilitat, com s’ha donat ara, que els préstecs siguen més barats, que un puga obrir un negoci en 24 hores, que una reforma laboral et permeta crear ocupació amb més facilitat, que tan sols amb 50 euros pugues donar-te d’alta en la seguretat social, és a dir, crear una atmosfera propícia perquè no hi haja un pla d’un “divo”, d’un déu, d’un cacic, que no hi haja un pla sinó 600.000 plans individuals que van permetre crear 50.000 ocupacions i que si aconseguim governar 8 anys, probablement es creen altres 50.000.

Per tant, no sé si cridar-ho pla, però evidentment hi ha un propòsit, que la gent a través de la llibertat siga més creativa i en materials i infraestructures totes, és a dir, en material i infraestructures tothom sap qui ha engegat l’aeroport del qual molts reien i ara viuen d’ell. Jo vaig rebre el primer avió i els socialistes estaven amagats. Amagats vol dir que no van baixar, van venir al consell d’administració, jo estava a títol gratuït, i es van quedar a dalt esperant que de Londres arribara buit. Feliçment a Castelló la gent vol venir i estava ple. Després d’aquest avió ple han arribat centenars d’avions replets, per tant, ja no poden tancar l’aeroport, que és el que el partit de Mulet i els altres volien. Ells han estat esperant per a tancar-lo, però si arriben plens els avions, és molt complicat tancar-ho.

Per mar, s’han anunciat quasi 100 milions d’euros per a la connexió del port en el pla que va presentar aquest passat dilluns el ministre, que per cert, ha presentat un pla per a actuar en els 28 ports de l’estat i ha eixit Paco Toledo, el president del port a dir que açò ho havia negociat ell, li puc dir que el ministre no coneix a Paco Toledo i que li és igual que Paco Toledo estiga de diputat del PSOE o de president del port, que la planificació portuària nacional que ha presentat el ministre, evidentment no es negocia. Es negocia amb Ports de l’Estat, no amb els 28 empleats que tenen en cadascun dels 28 ports.

Per mar, per aire, per terra, amb el tren d’alta velocitat, que amb retard ho tindrem nosaltres i per carretera hi ha un propòsit, un pla per a actuar de forma integrada en la província de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.