fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

I l’escola va cantar… – L’opinió de Jordi Tàrrega

I l’escola va cantar… – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

Fa unes quantes setmanes L’escola canta va ser notícia per les desbaratades denúncies de la candidata del PP a l’alcaldia de la ciutat, ja va ser contestada, sobradament, fins i tot per algun col·legi privat concertat, i religiós, de la nostra ciutat, per tant no repetirem arguments. Ara bé, han passat algunes setmanes i la campanya de L’escola canta, recordem que era la segona, ja ha finalitzat, s’ha produït el multitudinari concert de cloenda que, en aquesta ocasió, s’ha celebrat a la Plaça de Bous (l’anterior es va fer a les pistes d’atletisme Gaetà Huguet).

Ara, per tant, podem dir que l’escola ja ha cantat, o que l’escola va cantar, el primer dissabte d’abril, a la Plaça de Bous de Castelló de la Plana. L’acte va ser multitudinari, una autèntica festa de l’educació i de la música, una manifestació cultural i educativa com se’n veuen poques. Podem afirmar rotundament que qui més «ha cantat» en tot aquest assumpte ha estat la candidata a l’alcaldia del PP, i totes aquelles persones que es van pujar al seu carro per tal de desacreditar aquesta campanya, i atacar a docents i centres educatius que hi participaven. Elles sí que han «cantat» i «s’han retratat».

I per què faig aquesta afirmació? Doncs està ben clar, tant per a totes les persones que van participar activament (escolars, docents i músics), com per a les que van assistir com a públic (xiquets i familiars), i fins i tot, per a les que no van anar però van ser testimonis indirectes mitjançant els diferents mitjans de comunicació que en van fer seguiment, allò no es va assemblar ni de lluny al que la senyora candidata volia fer creure a l’opinió pública castellonenca, va ser una festa: una festa de l’educació, de la música, de les arts, de la tolerància i del «bon rotllo». És ella (i qui li ha fet costat) qui ha fet el ridícul i qui ha quedat en evidència, s’ha demostrat que no era més que un intent d’atacar l’escola i els docents, per a desacreditar-los, s’han entestat a fer proclames absurdes denunciant suposats adoctrinaments, simplement perquè els valors que elles defensen no estan en sintonia amb els que defensa la majoria de la ciutadania. Aquest és el problema.

Hi ha un model que defensa les elits, el supremacisme lingüístic castellà, el supremacisme masclista, que no està per una societat multicultural i una educació universal i inclusiva que la faça realitat, aquest és el model de les dretes.

Enfront hi ha un altre model que fomenta l’autonomia de l’alumnat, l’esperit crític, que posa en valor les llengües oficials, les llengües de tots els membres de la comunitat educativa i les llengües estrangeres (l’anglès, sobretot) que són part fonamental del currículum educatiu, que fa de la participació, la democràcia i la igualtat, eixos fonamentals de la tasca educativa, aquest és el model que portem quatre anys impulsant des de la Regidoria d’educació de l’Ajuntament de Castelló i des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports. És el model que Compromís ha aportat als Governs de progrés, municipal i autonòmic, de la mà d’Enric Porcar i de Vicent Marzà.

S’han fet moltes coses en només quatre anys, i només ha estat el començament, en farem moltes més, si tenim el recolzament de la ciutadania castellonenca i valenciana, i estem ben segurs que podrem comptar amb ell. El 28 d’abril, front a la crispació i a la intolerància, front al menyspreu envers la nostra llengua i la personalitat del nostre poble, omplim les urnes de somriures!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.