fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Institut Rei En Jaume, fins ara un anhel, en un futur una realitat – L’opinió de Fernando Pascual

Institut Rei En Jaume, fins ara un anhel, en un futur una realitat – L’opinió de Fernando Pascual

Fernando Pascual Moscardó és Regidor de Serveis i Obres Publiques a l’Ajuntament d’Alzira.

Apostar per l’educació sempre deu ser una prioritat, ja que és la base de tota societat inculcant valors de respecte i humanisme. Des del PSOE Alzira ho tenim clar i per això hem estat des del primer moment convençuts en la necessitat de dotar i condicionar els nostres centres educatius amb totes aquelles millores que ajuden a dignificar els seus espais.
Des del govern progressista que formem a Alzira tinguérem la passada legislatura les atribucions de treballar des de la Regidoria d’Educació, realitzant múltiples reunions en la Conselleria per tal de fer sabedors als responsables de totes aquelles necessitats per millorar els nostres centres.

Aconseguirem que es retirara el fibrociment dels centres on encara hi havia, un material molt recurrent per a la construcció fa dècades però que comporta seriosos problemes de salut degut a la inhalació de les fibres del que està compost, si s’està en contacte amb l’amiant de manera reiterada i amb assiduïtat.

Però sens dubte, una de les grans reivindicacions va ser la necessitat de millora de l’Institut Rei En Jaume, unes instal·lacions inaugurades en 1963 i que des de fa anys mostren clars signes de poca practicitat, quedant la majoria de les dependències que el conformen obsoletes i amb nul·les condicions per a l’ensenyament en el segle XXI.
Este tipus d’accions requerixen temps i paciència, però tota acció realitzada amb el fi d’aconseguir el condicionament d’un àrea educativa és rellevant si s’acaba donat el vist i plau a la construcció d’unes noves instal·lacions que tinguen tot tipus de condicions per a l’ensenyament.

Des del PSOE Alzira ens alegrem pel que suposarà comptar amb un nou institut. Ens felicitem pel camí que vam decidir agafar la passada legislatura per tal de pressionar en Conselleria per a que, més prompte que tard, l’anhelada remodelació d’este institut poguera materialitzar-se.

És un institut referent, on han estudiat moltes alzirenyes i alzirenys, així com una nombrosa quantitat de joves residents en altres localitats de la comarca.
Les actual instal·lacions seran enderrocades per a donar pas a una nova estructura que compte amb tots els elements propis de les noves construccions, acabant amb l’obsolescència d’un centre construït en la dècada dels 60 del segle passat, i que sobradament ja ha complit amb la finalitat amb que es va crear, formar a diverses generacions en valors i criteris de futur.
Este avanç és possible gràcies al treball i perseverança de tot un equip de govern progressista on el PSOE ha jugat un paper important per tal que el nou institut Rei En Jaume siga una realitat. Fins ara un anhel, en un futur pròxim un fet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.