fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“La supressi贸 del districte 煤nic en l鈥檃dmissi贸 d鈥檃lumnat” – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

“La supressi贸 del districte 煤nic en l鈥檃dmissi贸 d鈥檃lumnat” – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

(i altres reivindicacions pendents)

A la Comissi贸 Sectorial Socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸 sempre hem considerat la supressi贸 del districte 煤nic per a l鈥檃dmissi贸 de nou alumnat com una de les prioritats, les raons s贸n moltes, per貌 les podr铆em resumir en les quatre seg眉ents:

1. Va n脿ixer com un tracte de favor amb la patronal de l鈥檈nsenyament privat concertat at猫s que els garantia una quota d鈥檃lumnes per a poder seguir utilitzant l鈥檈ducaci贸 com un negoci.

2. No pretenia m茅s que traspassaralumnat cap a la concertada per no haver creat places suficients al sistema p煤blic.

3. Potenciava el desviament d鈥檃lumnat cap a determinats centres i no solucionava els problemes de la seua distribuci贸 desequilibrada o de la massificaci贸 de les aules.

4. La proximitat del domicili a l鈥檈scola 茅s un criteri fonamental per a l鈥檈scolaritzaci贸 perqu猫 potencia la relaci贸 del xiquet o xiqueta amb el seu entorn m茅s proper: el seu barri.

脡s per aix貌 que no podem m茅s que mostrar la nostra satisfacci贸 davant la mesura presa per l鈥橝dministraci贸 educativa, la Conselleria, que ha possibilitat retornar a la zonificaci贸 preexistent. Ara caldr脿 a m茅s a m茅s realitzar un estudi de necessitats d鈥檈scolaritzaci贸 per districtes o barris a la nostra ciutat. Aix铆 com continuar millorant els centres que tenen menys demanda.

Els centres privats s鈥檋an beneficiat d鈥檃nys de des铆dia per part de l鈥橝dministraci贸 educativa responsable dels centres educatius p煤blics. 脡s el moment de potenciar-los, de millorar-los i posar-los en valor, un cam铆 que ja han encetat tant la Conselleria, com la Regidoria del nostre Ajuntament amb un important pla de manteniment i millores.

Nosaltres, a m茅s a m茅s, som partidaris de potenciar les comissions d鈥檈scolaritzaci贸, revisar el proc茅s d鈥檈scolaritzaci贸 i impulsar el paper dels ajuntaments en aquest proc茅s. Confiem que, a poc a poc, arribarem a comptar amb una Oficina Municipal d鈥橢scolaritzaci贸 digna, ben dotada de mitjans materials i humans.

Felicitem tamb茅 l鈥橝dministraci贸 local i l鈥檃uton貌mica pel projecte Xarxa Llibres que ha d鈥檃rribar a assolir l鈥檕bjectiu de la total gratu茂tat dels llibres i del material escolar en tota l鈥檈ducaci贸 obligat貌ria.
Per貌 no oblidem que encara queden moltes fites per assolir com ara la derogaci贸 de la LOMQE, el retorn a les ratios(alumnat per docent) i horaris de professorat anteriors a les retallades, la recuperaci贸 de les unitats suprimides, la recuperaci贸 dels estudis suprimits, la millora de totes les infraestructures educatives i la total desaparici贸 dels entrebancs a l鈥檈nsenyament en la nostra llengua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.