fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“La confluència com a via cap a la unitat popular” per Sebastià Bretones

“La confluència com a via cap a la unitat popular” per Sebastià Bretones

Aquests dies de maig han sigut moguts per al conjunt de l’esquerra a escala de l’estat i ací al País Valencià. La confluència és ja un fet i un nou horitzó s’obri enfront nostre.

Una confluència que és el mitjà per fer fora de les institucions al Partit Popular, el Partit Podrit per la corrupció. Un partit que ha sigut protagonista d’un dels períodes més obscurs de la nostra història recent. Un període de retallades brutals i atacs a les nostres llibertats i drets democràtics, un període de crisi estructural que encara no ha sigut superada per més que els càntics triomfals del govern afirmen el contrari. Però també i cal no oblidar-ho de superar el PSOE des de l’esquerra en defensa de les classes populars. Sense batre el social-liberalisme no hi ha res a fer, el règim es mantindrà en peu. Per a superar el règim del 78, esgotat ja per la història, cal véncer el bipartidisme i açò implica véncer a les dues cares del sistema actual: PP i PSOE. La fi, un país més igual, en drets i lliberats, en benestar per a tothom i no per a quatre banquers privilegiats.

Però creuer que la lluita purament institucional o parlamentària és suficient seria enganyar-nos, per què les institucions valencianes i de la resta de l’estat han sigut buidades del seu contingut democràtic i el seu poder ha sigut transferir a institucions no elegides. La lluita deu ser social també, al carrer, al treball, on es plantege el conflicte entre una minoria privilegiada i una majoria social cada vegada més empobrida i amb menys drets i benestar. Cal un moviment social i polític arrelat capil·larment a la societat civil, heterogeni, ampli que construïsca un veritable contrapoder al poder dels mercats. Açò és el que anomenem la unitat popular: La unitat de l’esquerra no és la unitat popular, però la unitat de l’esquerra és el ciment que permet construir la unitat popular. La unitat popular sense la unitat de l’esquerra és un fantasma, una entelèquia, però la unitat de l´esquerra sense la unitat popular serà impotent davant els grans reptes del futur.

Per ara ja tenim la confluència de les organitzacions polítiques del moviment popular i democràtic, que no és poc, pas a pas avancem i construïm un futur d’esperança i il·lusió per al nostre poble. Com deia Allende “la historia la fan els pobles”, nosaltres ja estem escrivint la nostra.

sebastian-candidatura-webSebastià Bretones López és núm. 3 a la llista pel Congrés de la candidatura “A la valenciana” (Compromís- Podem-Esquerra Unida)

Leave a Reply

Your email address will not be published.