fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La cultura a Alzira en temps de pand猫mia – L’opini贸 d’Alfred Aranda

La cultura a Alzira en temps de pand猫mia – L’opini贸 d’Alfred Aranda

Alfred Aranda i Mata 茅s regidor de cultura de l’Ajuntament d’Alzira.

La Regidoria de Cultura, conscient de la import脿ncia de la cultura com el millor ant铆dot contra l’avorriment, va posar en marxa diverses actuacions per tal de fer front a la situaci贸 de confinament iniciada al mes de mar莽. Assum铆rem que era absolutament necessari mantenir un acc茅s f脿cil a la cultura per a tots els alzirenys i alzirenyes ja que venien dies dif铆cils.

Els regidors i les regidores de Comprom铆s sempre hem potenciat els actes participatius, solidaris i alegres que tenen lloc a les nostres places i carrers. Per貌, donades les circumst脿ncies, hem actuat amb responsabilitat i hem promogut activitats culturals que ajuden a entretenir i a conscienciar la gent perqu猫 es quede a casa mentre dure la pand猫mia.

Ja han passat m茅s de 40 dies i, en fer un primer balan莽 de la gesti贸 cultural feta, volem manifestar el nostre agra茂ment a tots els ve茂ns i ve茂nes per la gran acceptaci贸 amb qu猫 han acollit i dut a cap les nostres propostes. I tamb茅 per la seua comprensi贸 per aquelles iniciatives que no hem pogut realitzar per q眉estions de seguretat i sanit脿ries.

Cal destacar la implicaci贸 dels t猫cnics de cultura: Jordi Verd煤, 脫scar Valiente, Jorge Palau, Elisa Torremocha, Lambert Penalba, Asun Perep茅rez aix铆 com Elsa Esplugues i els seus equips perqu猫 s’han bolcat en el seu treball -la major part fet telem脿ticament- aportant imaginaci贸 i recursos.
Hem treballat en coordinaci贸 amb les regidories d’Educaci贸, Serveis socials i Festes, per貌 tamb茅 amb Turisme i Sanitat per tal d’oferir un gran ventall d’opcions d’entreteniment i de divulgaci贸.

Esperem tornar a la normalitat el m茅s prompte possible i oferir espectacles, concerts, exposicions, cinema i encontres que facen d’Alzira una ciutat alegre, amable i solid脿ria.

Aquestes s贸n algunes de les actuacions realitzades:

1- difusi贸 d’activitats a trav茅s de les xarxes socials i d’Alzira r脿dio de la campanya “Cultura a casa” espectacles infantils, teatre, dansa, circ, concerts, recitals… el “Nanofest TV” un programa on han participat artistes i monitors locals i que ha tingut m茅s de 3300 reproduccions el dia de l’estrena. “Contes per a la r脿dio”: dedicats als xiquets i xiquetes que compleixen anys eixe dia. “Pintant a casa”. exposici贸 dels treballs dels alumnes de l’Escola d’arts pl脿stiques municipal d’Alzira. “Les bibliotec脿ries i els bibliotecaris amb Carmelina S脿nchez Cutillas” que organitza l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua.

2- activitats de creaci贸 personal que podem compartir com “Tu s铆 que pintes”. de dibuixos per a pintar de persones que tenen un especial protagonisme durant la pand猫mia. 2 concursos de relats breus 1. Tema: Qu猫 far脿s el primer dia que pugues entrar de nou a la teua biblioteca?. 2. Tema: Relats des de la finestra. 2 concursos de dibuix: 1. Disseny de samarreta. Tema: Anirem de festa. Com t’agradaria celebrar el primer dia que puguem tornar a la normalitat. 2. Tema: 鈥淟a finestra indiscreta. Dibuixa el que veus des de ta casa. 2 concursos de decoraci贸 de balcons: 1. Dia del llibre. 23 d’abril”: cartell amb el dibuix d’una flor i el t铆tol d’una obra recomanada. 2. La festa del Nanofest TV

Leave a Reply

Your email address will not be published.