fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“La Diputaci贸 ens gira l’esquena” per David Garc铆a

“La Diputaci贸 ens gira l’esquena” per David Garc铆a

Els que em coneixen saben que mai he sigut defensor de les Diputacions, les considere un ens prescindible i que minva recursos a l’administraci贸 local, creant duplicitats competencials i especialment actuant amb molta arbitrarietat. Per貌 cap dels fets d’aquest any i mig聽com a Alcalde de Nules m’ha fet canviar d’opini贸 i he pogut confirmar all貌 que sempre vaig defensar.

L’煤ltim exemple ha sigut l’aprovaci贸 dels pressupostos de la Diputaci贸 de Castell贸 per al 2017. Malgrat que els pressupostos, que ascendeixen a 131.093.518,18鈥偓, s贸n millors que els de l’exercici anterior, en augmentar-se la partida per als Plans d’Obres i Serveis dels pobles i que puguen destinar les ajudes a pagar serveis essencials per al poble, s’esperava que foren m茅s socials, amb menys partidisme i discrecionalitat, per tant amb menys convenis singulars i menys subvencions nominatives.

Els pressupostos no arrepleguen les peticions, ni de tots els alcaldes ni d’una majoria en la prov铆ncia, per貌 si majorment les d’alcaldes del PP. Per exemple, respecte a convenis singulars, es preveuen signar un total de 25 dels quals 19 s贸n amb Ajuntaments governats pel PP, 5 del PSOE i 1 de COMPROM脥S, quan dels 135 municipis de la prov铆ncia un total de 69 pobles estan governats pel PP i 66 per altres forces pol铆tiques (esquerres, centre i independents) encara que en percentatge poblacional majorit脿riament no governa el PP en la prov铆ncia. Cal ressaltar que en l’exercici 2016 del total de quantitat destinada a inversions per convenis singulars un 81,83% ha anat per a poblacions governades pel PP no defensant per tant els interessos de tots els ciutadans de la prov铆ncia per igual.

Un altre exemple, perqu猫 vegen, la major part del cap铆tol 2 de despesa corrent va per a Pen铆scola, concretament per al castell (quan entre les compet猫ncies de la Diputaci贸 no est脿 el manteniment de castells) destinant-se prop d’un mili贸 d’euros, amb l’alcalde sent vicepresident de la Diputaci贸, quan es podria i hauria d’haver repartit molt millor els convenis singulars amb altres municipis.

Lamente que la Diputaci贸 de Castell贸 i els diputats del PP del partit judicial de Nules hagen girat l’esquena al municipi, deixant sense finan莽ament projectes i inversions necess脿ries per al municipi que haur脿 de sufragar al 100% l’Ajuntament. S贸n necess脿ries les Diputacions? M茅s r脿pid que tard els mostrar茅 gr脿fiques i dades objectives del que ens costa la Diputaci贸 i el que redunda posteriorment en benefici del municipi. A alguns, sens dubte, els ix molt rendibles la Diputaci贸. Per貌 a la majoria, ni als castellonencs, ens s贸n necess脿ries.

David Garc铆a 茅s alcalde de Nules pel CCD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.