fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La normalitat – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

La normalitat – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸

La normalitat 茅s defineix com la qualitat de normal. I normal 茅s all貌 que est脿 d’acord amb una norma establerta, que no se’n desvia. Que no se separa del seu estat natural, del seu curs natural. Que 茅s conforme al tipus m茅s freq眉ent, com d’ordinari. 脡s a dir que la paraula normalitat t茅 diverses accepcions, com gaireb茅 totes les paraules.

Aquest temps que estem vivint, sobretot en el m贸n de la pol铆tica, hi ha gent interessada en que visquem amb normalitat coses i situacions que tenen ben poc de normals, almenys segons quina accepci贸 de normalitat estiguem emprant.

No pot ser normal que acceptem la corrupci贸 com quelcom quotidi脿, que sigui freq眉ent no vol dir, ni molt menys, que est脿 d’acord amb una norma establerta. 脡s m茅s, la corrupci贸, per se, 茅s una desviaci贸 de l’estat natural, del curs natural. Encara que les persones que actualment estan al front del Partit Popular estan empenyades en qu猫 visquem la corrupci贸 com una cosa inevitable, quotidiana, normal (鈥渢othom 茅s corrupte鈥, o 鈥渁 tot arreu hi ha de corruptes鈥). I volen que el poble valenci脿 es doni per satisfet amb que ells ja han demanat perd贸. I qu猫?

Amb demanar perd贸 no n’hi ha prou. Cal tornar tot el que s’ha robat, dilapidat i malbaratat, i si no es pot tornar respondre amb el patrimoni personal dels corruptes i amb el patrimoni de l’organitzaci贸 que els ha acollit i els ho ha consentit durant d猫cades, perqu猫 la pr貌pia organitzaci贸 sembla que se n’ha beneficiat. El PP, amb Bonig al front, vol que ens pensem que el que representen Camps, Fabra, Costa, Rambla, Castedo, Mart铆nez i tants i tants altres, 茅s el normal, i no, no ho 茅s. S贸n ells els que s’aparten de la norma, de forma deliberada i reincident. Fan trampes! Juguen amb les cartes marcades!

No 茅s normal haver de pagar sancions econ貌miques a la Uni贸 Europea per una mala gesti贸 dels anteriors governants, i que els seus col路legues de partit encara treguin pit dient que ells saben gestionar. L’煤nic que est脿 sobradament demostrat que saben fer 茅s enriquir-se sense cap mena d’escr煤pols, a costa dels diners de tota la gent.
Tamb茅 ens volen fer creure que 茅s normal destituir un govern democr脿tic, convocar unes noves eleccions, i quan tornen a guanyar els destitu茂ts i ells perden estrepitosament, aleshores no recon猫ixer el resultat i impedir a qualsevol preu la formaci贸 d’un nou govern que compta amb una clara majoria parlament脿ria. No 茅s normal que coses que s’han fet al Congr茅s dels Diputats ara no es puguin fer, de cap de les maneres, al Parlament de Catalunya. No 茅s normal!

Com tampoc 茅s normal que en un Estat que s’anomena democr脿tic i de dret hi hagi presos pol铆tics, sense condemna, sense haver estat jutjats. O si ho preferiu, pol铆tics presos, que l’煤nic ‘delicte’ que han com茅s ha estat facilitar i dur a terme una consulta democr脿tica. Menys encara quan pel carrer hi ha pol铆tics i (no)pol铆tics, alguns d’ells condemnats per corrupci贸, campant amb total llibertat.

No 茅s normal! Mai podr脿 ser normal! La qual cosa ens porta a la conclusi贸 de que hem de capgirar-ho tot si volem, algun dia, arribar a viure en un pa铆s normal. Fem del nostre Pa铆s, un pa铆s normal. Anem per feina: fem fora els corruptes, per sempre!

Leave a Reply

Your email address will not be published.