fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La responsabilitat de governar – L’opini贸 de Jaume Segura

La responsabilitat de governar – L’opini贸 de Jaume Segura

Jaume Segura Jorda 茅s regidor de medi ambient a l’ajuntament de Nules.

Quan comencem la gesti贸 pol铆tica municipal veiem que alguns de l鈥檃ctual oposici贸 han oblidat que per a governar una entitat municipal, cal coordinar-se amb l鈥檈ntorn, perqu猫 un poble no est脿 a茂llat de la resta, ni 茅s herm猫tic. No se sol recordar que els problemes de salut, per exemple, no entenen de termes municipals i que cal treballar amb totes les administracions sense posar entrebancs, que al remat perjudiquen finalment els ve茂ns.

脡s el cas, per exemple, de les repetides onades de mosquits cada vegada que plou. Sabem que un municipi lim铆trof a Nules ha passat mig estiu sense fumigar. Aix貌 ha sigut un desastre perqu猫 ha provocat, sobretot a la mar i a la marjaleria, la proliferaci贸 de mosquits, que no entenen de termes. A m茅s de fer que els esfor莽os municipals de Nules foren en certa forma in煤tils. 脡s incre茂ble que es produ茂squen aquests fets, una mostra m茅s de la descoordinaci贸 supramunicipal. De la Diputaci贸, ja n鈥檋em parlat molt, i de la seua descoordinaci贸 en aquest aspecte, tamb茅 se n鈥檋a parlat a la premsa des de la primavera… Cal ser m茅s seriosos en les campanyes contra els mosquits i en les an脿lisis que s鈥檋an de fer per a encertar-ne l鈥檈strat猫gia. 脡s sabut que no es fan suficients plans d鈥檌ntegraci贸 dels depredadors naturals dels mosquits: tots els ajuntaments haurien de fer reintroducci贸 de rates penades, persecuci贸 del nou c貌rvid que ens ha enva茂t els camps i est脿 depredant els nius dels insect铆vors…. Els mosquits es maten a l鈥檋ivern garantint depredadors, com els incendis s鈥檃paguen a l鈥檋ivern intervenint a les muntanyes. Per貌 hi ha qui no en vol saber res des de fa anys, li 茅s igual ser govern o ser oposici贸. Al remat, les evid猫ncies i els problemes de salut p煤blica, en aquest cas, faran que es prenguen mesures d鈥檜rg猫ncia, que no sempre s贸n ni les m茅s eficients ni les m茅s econ貌miques.

A aquestes altures de la legislatura han quedat en evid猫ncia els qui confonen els interessos partidistes amb els interessos dels ve茂ns. Els partits no poden estar cont铆nuament actuant per a la galeria, segons el que els interessa com a partit, amb l鈥櫭簄ic inter茅s del r猫dit electoral. Les coses s鈥檋an de fer amb l貌gica i per inter茅s general. La manipulaci贸, la mentida i l鈥檈spectacle han de desterrar-se dels plens per a deixar pas als arguments. De la mateixa manera que les pol铆tiques coordinades s贸n necess脿ries, al marge del color de qui governe en cada entitat municipal. I si un problema de salut p煤blica es pot combatre entre tots, 茅s millor perqu猫 coordinadament altres administracions p煤bliques puguen fer tamb茅 la seua aportaci贸 maximitzant els resultats per haver optimitzat els recursos… La gesti贸 p煤blica ens demana ser responsables. La responsabilitat 茅s treballar pel b茅 com煤 sense mirar si 茅s millor per al meu partit. En eixa l铆nia hem fonamentat els acords que han garantit un govern estable a Nules la present legislatura.

Dit a莽貌, donem el nostre suport al company de l鈥檈quip de govern el regidor de Sanitat per la seua tasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.