fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La supèrbia i l’avarícia – L’opinió d’Ignasi García

La supèrbia i l’avarícia – L’opinió d’Ignasi García

No sé vostès que pensaran, per mi aquests dos del títol suposen els pitjors pecats capitals. I ho són per tot allò que tenen de conscients i raonats. Jo que sóc molt de passions humanes, tinc certa comprensió amb els pecats de la carn, com la luxúria, la ira, la gola o la peresa (o accídia).

Per altre costat, em sembla trista l’enveja perquè la gent que la pateix és incapaç de sentir admiració. En fi, no sé si vostès estaran d’acord amb mi en que la supèrbia i l’avarícia són els pitjors pecats capitals. Si ho estan enhorabona, perquè això vol dir que estan lluny de ser membres del PP de Castelló.

Sobre l’avarícia no diré gran cosa, no cal, ja que aquesta setmana ens saltava la notícia de que Don Carlos havia rebut una indemnització de desenes de milers d’euros, a banda de préstecs amb quatre zeros de part del seu últim treball a la Cambra de Comerç de Castelló, una entitat de dret públic. Segons han publicat diversos mitjans, allí cobrava uns 90.000 euros a l’any que va haver de deixar de percebre per a entrar a la presó condemnat per frau a hisenda.

La supèrbia, això és altra cosa. Els populars ens tenen acostumats a la seua hipocresia. Mantenen el discurs de fes el que dic però no el que faig. En el passat plenari, el portaveu adjunt del Partit Popular, Juanjo Perez Macian, es passava de rosca. Normal, amb la tensió que generen i les faltes de respecte constants en algun moment havia de passar. Ara el que és estrany és com han tancat el tema, amb una disculpa i prou. No és que em semble malament, la gent s’equivoca i cal saber perdonar, però em resulta curiós que ells, que quan altres han comés errors no han tingut cap remordiment en recordar-lo una vegada i una altra. El PP mai ha acceptat disculpes, ni ha volgut tancar el tema.

Al contrari, ha continuat condemnant i atacant, encara que qualsevol membre del partit haguera fet el mateix. I això, senyores i senyors té un nom. És supèrbia, un pecat capital que es fa a consciència i que és l’origen de creure’s millor que els altres, la llavor del totalitarisme i el final de la democràcia. L’extrema dreta castellonera està corrent cap ací a una velocitat terrible si hi ningú fica remei.

Ignasi García és regidor per Compromís a l’Ajuntament de Castelló de la Plana

Leave a Reply

Your email address will not be published.