fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“La taronja borda” – L’opini贸 de David Giner Ari帽o, Responsable d’organitzaci贸 de PODEM a Castell贸 de la Plana

“La taronja borda” – L’opini贸 de David Giner Ari帽o, Responsable d’organitzaci贸 de PODEM a Castell贸 de la Plana

Segons el diccionari, una taronja borda 茅s molt grossa, de pell fina, per貌 dolenta i sense suc. Sense suc i sense cap consist猫ncia s’est脿 quedant la regeneraci贸 democr脿tica que suposadament ens duia Ciutadans.

Primerament, el partit naixia (o millor dit, s’expandia) per a suposadament fer avan莽ar el sistema pol铆tic espanyol cap a un dest铆 m茅s 猫tic i decent. Es van pujar al carro de la nova pol铆tica que va iniciar PODEM pr脿cticament nom茅s amb el discurs de la corrupci贸, ja que de apujar impostos i augmentar la pressi贸 fiscal a les rendes m茅s altes no en van parlar mai, la seva idea del contracte 煤nic no millora les condicions dels treballadors i pel que fa a la reforma de la llei electoral, no han concretat mai des d’on la volen enfocar. Per a cr茅ixer, van dotar el seu discurs d’una pell fina mentre els propietaris de les grans empreses de l’IBEX35 els feien engreixar, ara que hem de traure el seu suc 茅s quan ens adonem que 茅s esc脿s i ro铆n.

Probablement, no hi deu haver cap partit pol铆tic europeu que haja mentit tant respecte a pol铆tica de pactes i mesures anticorrupci贸. Durant la campanya de les eleccions del 20D, Ciutadans va dir que no afavoriria mai un govern de PP i/o PSOE per la corrupci贸 i per qu猫 eren les pol铆tiques que ens havien dut al desastre. Fins aqu铆, tot correcte i normal, per貌 茅s ara quan el senyor Rivera demostra que li costa menys canviar de discurs que de corbata. Dies despr茅s de les eleccions tot va canviar, ara la idea era abstenir-se si s’investia a Rajoy i demanava a Pedro S谩nchez que fera el mateix per a deixar governar als populars. Un mes despr茅s, el 22 de gener concretament, hi va passar una cosa inesperada, Rajoy li diu al rei que no vol ser investit. Per a qualsevol persona coherent a莽貌 haguera suposat un greu problema, per貌 no 茅s el cas d’Albert Rivera, ell “ni corto ni perezoso水 va donar suport i va promoure una investidura de Pedro S谩nchez. En nom茅s el seu primer mes dins del Parlament espanyol, Ciutadans havia menyspreat al seu electorat.

Per貌 com Ciutadans ha sigut creat i potenciat per a mantenir els privilegis dels de dalt a qualsevol preu, encara tenim l’oportunitat de veure m茅s incoher猫ncies per la seva part. Durant la campanya del 26J, Ciutadans deia que no deixarien que Rajoy fora president, despr茅s de les eleccions ja van dir que s’abstindrien i ara diuen que formaran part del govern si el PP accepta unes l铆nies roges. El problema 茅s que aquestes l铆nies roges estan agafant una tonalitat tirant a rosa p脿l路lid. Ara ens diuen que el diputat per Castell贸 脫scar Clavell no ha de dimitir per qu猫 el seu cas 茅s una errada i no un delicte de corrupci贸.

Per si no ho sabeu, el senyor Clavell est脿 imputat per atorgar un contracte a dit de neteja i recollida de brossa. Aquest contracte valorat en uns 707.000 鈧 (un servei prou car), va ser concedit a una empresa que despr茅s no va fer la feina correctament. Fins ac铆, es podria considerar una errada, per貌 el que no s’est脿 dient, 茅s que es va aprofitar un dia en qu猫 l’alcaldessa de la Vall d’Uix贸 en aquells dies, Isabel Bonig (actual presidenta del PP valenci脿), estava de vacances, vacances d’un dia. De veres, si has de substituir a la m脿xima autoritat del teu poble en un dia determinat i aquest dia se signa el contracte de la recollida de brossa, no revises el que est脿s signant? No revises un dels papers m茅s importants que signar脿s mai? Jo crec, i 茅s una opini贸 personal, que va ser un cas d’amiguisme i que es va aprofitar la circumst脿ncia per a no perjudicar a Bonig.

Per altra banda, el senyor Clavell tamb茅 est脿 implicat en un cas de favoritisme en la distribuci贸 dels ninxos al cementeri de la Vall i en el que una investigaci贸 municipal ha descobert fins i tot un ninxo fals.

En definitiva, Ciutadans deia que venia per reformar la pol铆tica al pa铆s lluitant contra la corrupci贸 i ara mateix van a pactar unes mesures que no provocarien ni la dimissi贸 de Carlos Fabra. S贸n una taronja grossa, rodona, bonica i de pell molt fina, per貌 per dins tenen un suc esc脿s i molt agre.

David Giner

Leave a Reply

Your email address will not be published.