fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La vella pol铆tica s’oblida de generar ocupaci贸 – L’opini贸 d’Araceli de Moya

La vella pol铆tica s’oblida de generar ocupaci贸 – L’opini贸 d’Araceli de Moya

I 茅s que les estratagemes de la vella pol铆tica en Orpesa no donen treva. Estem en Setmana Santa un any m茅s i tot queda aparcat per a deixar-se veure en trobades religioses; misses i processons. Per貌 el dia t茅 moltes hores i no han de desatendre’s les obligacions de gesti贸 municipal que l’equip de Govern hauria de no aparcar en cap moment. Perqu猫 cal estar al costat dels ciutadans, per貌 en tot moment, no solament en les festes, religioses o paganes.

Cal acompanyar als ve茂ns quan estan necessitats de treball, quan tenen algun problema d’enllumenat, de brut铆cia o de pagament d’impostos com les plusv脿lues municipals i les contribucions.

I la Setmana Santa ha irromput en Orpesa com cada any; com un torrent d’aigua brava. I com any rere any, enxampa a l’equip de govern del Sr. Rafael Albert, a mig despertar. A莽貌 s铆, els maceteros d’una o dos carrers, les m茅s transitades, compten amb aqueixes flors que els oropesins porten trobant a faltar tot l’any. Poc m茅s.

Els maceteros amb flors estan b茅 i les processons, tamb茅; per貌 hui en dia, a莽貌 no 茅s suficient per a gestionar un municipi com el nostre, castigat per una taxa de desocupaci贸 brutal. Ha de dissenyar-se un model de gesti贸 que reforce en Orpesa la creaci贸 d’ocupaci贸 de qualitat, tant en el sector tur铆stic com en l’industrial. I el PP no ho t茅. Actua, en el dia a dia, per in猫rcia i, aix铆, van passant els dies, els mesos i els anys.

Els ve茂ns d’Orpesa agrairien dels seus gestors que estudiaren la necessitat de crear un Observatori econ貌mic del que obtenir informaci贸 sobre l’ocupaci贸 i l’activitat econ貌mica d’Oropesa; una Oficina d’atenci贸 a l’empresa, per a reduir els terminis de tr脿mits com a llic猫ncies, Mentoring, un Programa d’acompanyament temporal de xicotets projectes per a la seua consolidaci贸 o creixement, o la potenciaci贸 del Pol铆gon industrial d’Orpesa. Propostes que CIUTADANS posa sobre la taula i que l’Executiu mira amb incredulitat.

脡s hora de despertar, de prendre les regnes del que governar suposa, i no solament exercir un paper testimonial i de mera representaci贸 des del Consistori.

脡s hora de prendre la iniciativa. En cas contrari, els pol铆tics suposaran una c脿rrega per als seus administrats; un pes a l’esquena dels ve茂ns, que en comptes de veure’s alleujats en les seues obligacions, veuen un mall sobre ells. I 茅s que encara que estiguem en Setmana Santa, els ciutadans no tenen perqu猫 fer penit猫ncia aguantant a governants que m茅s que ajudar, retarden el progr茅s en Orpesa.

Per a la vella pol铆tica, el de “A D茅u pregant i amb el mall donant” li ha vingut sempre molt b茅, per貌 els temps han canviat i quatre flors en uns maceteros i quatre salutacions des de la comitiva d’una process贸, ja no enganyen ni acontenten a ning煤.

Leave a Reply

Your email address will not be published.