fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“La zona de Gran Alacant, per poblaci贸 i falta de serveis, necessita una major inversi贸” – Entrevista a Alejandro Escalada, candidat a l’alcaldia de Santa Pola per Comprom铆s

“La zona de Gran Alacant, per poblaci贸 i falta de serveis, necessita una major inversi贸” – Entrevista a Alejandro Escalada, candidat a l’alcaldia de Santa Pola per Comprom铆s

Alejandro Escalada ha sigut regidor de sostenibilitat en l’Ajuntament de Santa Pola. Ara es presenta com a candidat de Comprom铆s a l’alcaldia.

Diari Millars: Com valora la seua gesti贸 durant la passada legislatura?
Alejandro Escalada: Comprom铆s per Santa Pola ha sigut la for莽a clau d鈥檈ste equip de govern. Han sigut les 脿rees en qu猫 hem treballat les que han pres les mesures que m茅s han millorat Santa Pola.

Hem pres decisions valentes per a obrir l’Ajuntament i implicar la ciutadania en el seu funcionament. Actuacions com la declaraci贸 com a Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap, la muse茂tzaci贸 del Portus Ilicitanus o la recuperaci贸 de l’espai p煤blic per a traure la cultura al carrer han portat el segell clar de Comprom铆s. Ara se’ns obri un per铆ode d’oportunitats per a crear m茅s riquesa i ocupaci贸 per al poble, i cal que Comprom铆s lidere este nou per铆ode perqu猫 som nosaltres els que hem posat les bases que l’han fet possible.

DM: Quin 茅s el principal problema de la ciutat? Com es pot solucionar?
AE: El principal problema de Santa Pola 茅s la falta d鈥檌ngressos que t茅 l鈥橝juntament per a poder realitzar inversions per a millorar el municipi. La causa d鈥檈sta falta d鈥檌ngressos s贸n els desequilibris enormes que existixen en el pagament de l鈥橧mpost de B茅ns Immobles (IBI) al poble. Les persones propiet脿ries d鈥檌mmobles al casc urb脿 estan pagant m茅s del que haurien, mentre que aquelles que viuen a les zones perif猫riques estan contribuint menys, la qual cosa genera un d猫ficit pressupostari anual d鈥檜ns 6 o 7 milions d鈥檈uros.

L鈥檃dministraci贸 competent per a solucionar este problema 茅s la Direcci贸 General de Cadastre, depenent del Ministeri d鈥橦isenda. Durant estos 煤ltims 4 anys hem mantingut reunions amb l鈥檕rganisme per a fer-les coneixedores de la situaci贸 i han assegurat que estan treballant en solucionar-ho. Esperem que durant la pr貌xim legislatura puguem acabar amb este problema que duu arrastrant Santa Pola des de fa d猫cades.

DM: Quina 茅s la seua proposta per a fomentar l’ocupaci贸?
AE:聽Volem desenvolupar el nostre projecte de ciutat per a crear riquesa i ocupaci贸 a Santa Pola. D鈥檈sta manera, apostem per un model tur铆stic que millore l’oferta actual, amb la posada en valor dels nostres entorns naturals i el nostre patrimoni hist貌ric, fent de Santa Pola un municipi atractiu tur铆sticament durant tots els dies de l’any.

A m茅s, continuarem amb la recuperaci贸 de l’espai p煤blic per a programar tot tipus d’activitats culturals, i col路laborarem amb la Confraria per a implantar el turisme de pesca, i amb les escoles n脿utiques per a la promoci贸 de totes les seues activitats.

Igualment, continuarem amb les mesures d鈥檃tracci贸 d鈥檌nversi贸 privada que hem posat en marxa durant esta legislatura, i que han aconseguit la construcci贸 de dos nous hotels al municipi.

DM: Hi ha alguna zona que necessite una major atenci贸 o inversi贸?
AE:聽La zona de Gran Alacant, per poblaci贸 i falta de serveis, necessita una major inversi贸.

Entre les mesures que desenvoluparem la pr貌xima legislatura estan:

Pressupostar els 1.3 milions d鈥檈uros necessaris per a urbanitzar la parcel路la on es construir脿 el segon col路legi de Gran Alacant. Una inversi贸 imprescindible perqu猫 la Conselleria d鈥橢ducaci贸 puga comen莽ar a construir all铆. Treballar per accelerar al m脿xim els terminis per a la construcci贸 de l鈥橧nstitut de Gran Alacant, ja incl贸s al Pla Edificant. Crear un refor莽 permanent de la Policia Local per a millorar la seguretat ciutadana. Lluitar per la construcci贸 d’un nou consultori m猫dic per a donar un servei sanitari digne, i per a ampliar l’煤s cultural de l’actual edifici i disposar d’instal路lacions per a l’煤s de les associacions del barri. Promoure nous plans d’implantaci贸 per a millorar la deficient cobertura de telefonia m貌bil. Exigir al govern de l’Estat l’execuci贸 del nou acc茅s a Gran Alacant des de la N-332. Treballar amb les administracions competents i l’empresa adjudicat脿ria per a millorar el transport urb脿 i interurb脿. Adaptar les zones verdes de Gran Alacant per a l’煤s i gaudi de la ciutadania, mitjan莽ant sendes senyalitzades i mobiliari urb脿.

DM: Quina 茅s la seua proposta principal?
AE:聽Comprom铆s t茅 un projecte de ciutat clar per a millorar el model econ貌mic de Santa Pola. Durant els 煤ltims 4 anys hem posat les bases d鈥檈ste projecte i el volem continuar desenvolupant.

El nostre projecte de ciutat passa per invertir en el nostre patrimoni hist貌ric i els nostres entorns naturals com a eina per a crear riquesa i ocupaci贸. Per aix貌, crearem el Parc Arqueol貌gic del Portus Ilicitanus i aprofitarem la declaraci贸 com a Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap per a sumar atractius al nostre poble.

Dins del nostre projecte de ciutat tamb茅 apostem per prohibir la ca莽a a la nostra Serra, per a augmentar el seu atractiu i que es puga gaudir amb seguretat, desplegar pol铆tiques de mobilitat urbana profundes que posen a vianants i ciclistes per damunt del transport privat motoritzat, i solucionar els problemes de vivenda que existixen en Santa Pola. Per a a莽貌 煤ltim, aplicarem un rec脿rrec del 50% als bancs en l鈥橧mpost de B茅ns Immobles (IBI) de les seues vivendes buides, promovent aix铆 que posen tots estos immobles en circulaci贸 i augmente l鈥檕ferta. A m茅s a m茅s, negociarem l鈥檃dquisici贸 d鈥檃lgunes de les seues vivendes per a ampliar el Parc Municipal de Vivenda i poder actuar davant casos de persones en risc d鈥檈xclusi贸 social.

DM: Un cop passades les eleccions, en cas de no obtenir majoria absoluta, pactar脿?
AE:聽Apostem per reeditar un govern progressista liderat per Comprom铆s. Santa Pola necessita un alcalde de Comprom铆s per a trencar amb les pol铆tiques del passat i avan莽ar cap a un nou model de ciutat.

Comprom铆s mai pactar脿 amb partits corruptes ni amb aquells que volen tornar a la Santa Pola fosca i en blanc i negre de la que vam aconseguir eixir en 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.