fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“L’Alcora, nou curs” – L’opini贸 de Merche Mallol

“L’Alcora, nou curs” – L’opini贸 de Merche Mallol

A les portes del mes de setembre, l’Alcora s’enfronta a un nou curs lectiu. Ho fa gaudint d’uns festejos, els del聽Crist, en els quals Neus Bartoll, i les seues dames d’honor, Ester Mor, 脕ngela Pintor, Mar Robres, Ana Tom谩s, Ana Gasch, CarlaLliber贸s i Andrea Sansano, estan exercint d’excel路lents amfitriones.

Les festes s贸n sempre motiu d’alegria, retrobament i diversi贸. Reivindicaci贸 dels nostres senyals d’identitat, de la nostra tradici贸, dels nostres costums. I s贸n tamb茅 potent motor econ貌mic, ja que tota inversi贸 en festes es multiplica per l’impacte que t茅 no solament en els negocis d’hostaleria, sin贸 tamb茅 en serveis.

El Crist torna a ser un motiu de reuni贸 que ens condueix, com a municipi, cap a l’arrencada d’un nou cicle lectiu. El que a partir del pr貌xim 8 de setembre obrir脿 les aules dels nostres col路legis d’educaci贸 Infantil i Prim脿ria. Ho far脿 complint un any des que el bipartito que governa en el Consell, PSPV i Comprom铆s, anunciara a so de bombo i platerets la gratu茂tat dels llibres de text per a totes les fam铆lies.

Recorden? Ximo Puig, president del Consell, prenia el micr貌fon l’1 de setembre de 2015 per a anunciar el programa que, garantia, anava a finan莽ar els llibres de text a les fam铆lies de la Comunitat Valenciana. El que un any despr茅s ha generat caos, dubtes i desconcert. El que 12 mesos despr茅s segueix pendent de cobrament per part de les fam铆lies.

El passat 8 d’agost, l’alcalde de l’Alcora, V铆ctor Garc铆a, elevava a ple una modificaci贸 de cr猫dit per import de 36.000 euros. Una quantia que l’alcalde, col路lega de partit del conseller d’Educaci贸, Vicent Marz脿, arreplegava de tots els estalvis dels ve茂ns perqu猫 el Consell, el que al setembre de 2015 anunciava el finan莽ament dels llibres, ja no podia garantir-la.

L’alcalde de Comprom铆s a l’Alcora, diputat auton貌mic en Els Corts, eixia al rescat de Marz脿. I perqu猫 cap fam铆lia es quedara sense cobrar l’import que el Consell havia d’abonar, decidia assumir-ho des de l’Ajuntament, des de les arques municipals, aqueixes que vost猫 i jo abonem peri貌dicament amb els nostres impostos i taxes.

Aquesta reacci贸 immediata no va sorgir, no obstant a莽貌, de l’alcalde quan els dos centres educatius d’Infantil i Prim脿ria de l’Alcora, als quals acudeixen centenars de menors de la nostra poblaci贸, van informar que no tenien capacitat econ貌mica per a poder entrar en el programa Xarxa Llibres. La Salle i La Consolaci贸 es quedaven fora del programa posat que davant un deute de 4 mesos d’impagaments del Consell no podien assumir un avan莽ament de fons suficient per a garantir que les fam铆lies dels seus alumnes percebrien l’import corresponent al Xarxa Llibres.

Llavors, Garc铆a no va eixir al rescat de les fam铆lies de l’Alcora. Les mateixes que avui reclamen estar en igualtat de condicions que la resta de centres p煤blics del nostre municipi, que si han accedit al programa.

Des del Partit Popular hem proposat a l’alcalde que actue amb la mateixa celeritat a donar respostes a les fam铆lies els fills de les quals estan matriculats en centres concertats. Si els diners de tots els ve茂ns de l’Alcora serveix per a rescatar al company de files de Garc铆a, fet i fet conseller d’Educaci贸, per qu猫 no ha de servir per a garantir que totes les fam铆lies de l’Alcora tenen l’oportunitat de participar en el programa Xarxa Llibres?

Hem presentat una moci贸 al ple de la corporaci贸 perqu猫 Garc铆a ens ho explique. Esperem que les seues explicacions siguen igual de convincents que les que va utilitzar per a justificar l’avan莽ament del pagament de la part del Consell. 脡s almenys els que esperen les centenars de fam铆lies que s’han quedat fora del programa Xarxa Llibres que l’1 de setembre de 2015 va garantir llibres gratis a tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana. Tamb茅 a les fam铆lies de l’Alcora.

.

Merche Mallol

Leave a Reply

Your email address will not be published.