fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’eliminaci贸 del copagament a la Comunitat Valenciana – L’opini贸 de Carlos Garcia Soriano

L’eliminaci贸 del copagament a la Comunitat Valenciana – L’opini贸 de Carlos Garcia Soriano

Pinzellades d’inter猫s per a les persones benefici脿ries de l’eliminaci贸 de fet del copagament farmac猫utic a la Comunitat Valenciana des del dia 1 de Gener de 2016.

El passat dia 29 de Desembre de 2015 el Consell de la Generalitat valenciana va aprovar el Decret 240/2015 que estableix les bases reguladores per a la concessi贸 d’ajudes directes destinades a sufragar l’anomenat copagament farmac猫utic.
Des de diferents 脿mbits socials s’ha donat a entendre que aquesta disposici贸 legal 鈥渆liminava el copagament a la Comunitat Valenciana鈥, doncs b茅,aix貌 no 茅s del tot aix铆. 脡s cert que amb l’entrada en vigor d’aquesta normativa, de fet, els beneficiaris de la mateixa deixaran de pagar l’aportaci贸 dels tractaments m猫dics prescrits per personal del Sistema Sanitari de la Comunitat Valenciana, si b茅, no elimina el copagament farmac猫utic simplement perqu猫 la Generalitat no t茅 compet猫ncia sobre aquest particular, aix铆 el que si estableix 茅s un sistema d’ajudes per compensar aquest copagament fins que en paraules dels dirigents pol铆tics 鈥渟igui definitivament derogat pel govern central鈥.
Els beneficiaris d’aquest programa es troben recollits en l’article 4 de la normativa, i s贸n amb car脿cter general les persones que ostentin la condici贸 d’assegurat del Sistema Nacional de Salut (SNS) amb targeta sanit脿ria individual expedida per la Conseller铆a de Sanitat Universal i Salut P煤blica i el garant de la qual sigui l’INSS, les que ostentin la condici贸 de pensionista de la Seguretat Social sempre que tinguin un nivell d’ingressos inferior a una base liquidable de 18.000 euros anuals i tenir un r猫gim d’aportaci贸 farmac猫utica assignat TSI 002-01 .

Aquesta eliminaci贸, de fet, de l’anomenat copagament t茅 dues conseq眉猫ncies directes, la primera 茅s que el beneficiari deixar脿 de pagar la seva aportaci贸 al copagament des del dia 1 de Gener de 2016 i, en principi, fins al dia 31 de Desembre de 2016; i la segona 茅s que el beneficiari que estigui obligat a presentar Declaraci贸 de Renda de les Persones F铆siques de l’exercici de 2016 (la que es presentar脿 l’any 2017) haur脿 de declarar totes les quantitats que hagi deixat d’abonar per tenir la consideraci贸 de subvenci贸 o ajuda de car脿cter p煤blic. Per aix貌, 茅s recomanable que, tret que s’arbitri millor criteri per part de l’Administraci贸 Auton貌mica, es porti un control i anotaci贸 de les quantitats que constin com a aportaci贸 subvencionada en cada t铆cket que rebin de la farm脿cia cada vegada que els dispensin medicaments.

La Conseller铆a de Sanitat ha establert un n煤mero de tel猫fon per a dubtes respecte a aquest assumpte 900 101 081 (en horari de Dilluns a Divendres de 9:00 a 13:30).

LOGO SGR ABOGADOSCarlos Garc铆a Soriano. Advocat valenci脿. M脿ster en Advocacia, M脿ster en Dret Laboral i聽Empresa, M脿ster en Dret Fiscal.

Defensor de causes perdudes i enamorat de la just铆cia.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.