fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Les treballadores de la llar i els seus drets” – L’opini贸 d’Irene G贸mez

“Les treballadores de la llar i els seus drets” – L’opini贸 d’Irene G贸mez

El 30 de mar莽 va ser el dia internacional de les treballadores de la llar, un dia significatiu en el qual les treballadores de la llar de Castell贸 i d’altres ciutats del m贸n ixen als carrers a reivindicar els seus drets laborals i socials i a demanar dignificaci贸 del sector del treball dom猫stic.

Des de l’any 2011 l’Organitzaci贸 Internacional del Treball, quan va dictar el Conveni 189 sobre el treball decent per als treballadors dom猫stics, encara no ratificat per Espanya, ha cercat garantir de manera m铆nima dos 脿mbits de protecci贸 en la relaci贸 de treball dom猫stic. D’una banda dels drets fonamentals vinculats a la llibertat, la igualtat i la dignitat de les persones i per una altra, els drets laborals i de seguretat social mitjan莽ant un sistema de control administratiu.

Fa unes poques setmanes, davant el Congr茅s i el Senat, Podem va instar al govern a ratificar aquest conveni, adduint que els semblava 鈥渋ncomprensible鈥 que el Govern no haja ratificat encara aquest conveni, 鈥渓levat que vulga retrocedir en el reconeixement de drets鈥 dels treballadors dom猫stics, que l’INE xifrava, a desembre de 2015, en 427.000 persones. A escala auton貌mica nostra diputada Cristina Cabedo ha presentat, el dimarts 煤ltim, una proposta no de llei referent a la protecci贸 de viol猫ncies sobre les treballadores de la llar, a m茅s d’haver-se reunit uns mesos arrere amb la plataforma de treballadores de la llar de Val猫ncia, per a con茅ixer de primera m脿 la problem脿tica del sector del treball dom猫stic, on treballen dones immigrants, principalment.

Les dones treballadores de la llar necessiten que se’ls done suport a reivindicar els seus drets, saben que 茅s vital que existisca voluntat pol铆tica de part dels i les persones que amb el seu vot representen a la ciutadania, per a aconseguir dignificar el treball del sector dom猫stic. Enguany ser脿 de millora, les dones aix铆 ho van percebent.

FOTO

Irene G贸mez 茅s membre del Consell Ciutad脿 Municipal de Podem en Castell贸 de la Plana

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.