fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Hora del relleu – L’opini贸 de Pep Llu铆s Grau, Senador del PSOE per Castell贸

L’Hora del relleu – L’opini贸 de Pep Llu铆s Grau, Senador del PSOE per Castell贸

Cal un relleu generacional

脡s absolutament necessari perqu猫 la ciutadania ho demana a crits. La 鈥渧ella pol铆tica鈥 茅s alguna cosa m茅s que un t貌pic. I cal que ho reconeguem de una vegada per totes. I tamb茅 cal que aquest reconeixement arribe a les cares, a les persones i, tamb茅, a les formes. Aix貌 煤ltim costar脿 una miqueta m茅s, em sembla.

Les persones han arribat. La major part dels partits, afortunadament, han fet els seus deures i han deixat que els nous l铆ders se situen al capdavant dels m脿xims 贸rgans de decissi贸, sovint amb fortes resist猫ncies i amb no poques protestes i ranc煤nies. Per貌 a poc a poc, en bona part de les les organitzacions pol铆tiques espanyoles, aix貌 s鈥檋a aconseguit. Pedro, Pablo, Albert, Alberto… S贸n cares joves, fresques, que la gent veu amb molta esperan莽a i que intenta esbrinar quin ser脿 el seu taran脿 real a trav茅s dels seus gestos, de la seua mirada, de la seua manera de fer… 脡s una manera de comen莽ar…

Pel que fa a les formes, i al contingut real dels canvis, aix貌, ja 茅s una altra hist貌ria. Perqu猫 la in猫rcia 茅s聽 dif铆cil de canviar. L鈥檃utoritarisme s鈥檃rriba a interioritzar de moltes maneres quan aquest forma part de l鈥檃mbient pol铆tic. I 茅s molt tentador quan un est脿 en la 鈥渃煤pula鈥 dirigent no haver de compartir les decissions amb ning煤. I 茅s molt habitual pensar que un t茅 sempre la ra贸 i que s贸n els altres els qu猫 estan equivocats, sobretot si s贸n de forces pol铆tiques diferents a la nostra.

El sectarisme 茅s una caracter铆stica de la pol铆tica que no exerceix el di脿leg permanent i no s鈥檈nfronta de manera oberta a la cr铆tica constant, pr貌pia i aliena. L鈥檃utocomplaen莽a n鈥櫭﹕ la pitjor medicina.

Aquestes generacions de joves pol铆tics han d鈥檈ntendre que elles i ells estan cridats a entendre la pol铆tica d鈥檜na altra manera. Que han de deixar els vells esquemes enrere i obrir nous esquemes de di脿leg i de negociaci贸 ben diferents dels que hi havia. Que tenen una oportunitat d鈥檕r de presentar-se a la ciutadania com una generaci贸 de futur capa莽 de trencar de veritat amb el passat i de brindar-nos a la societat un futur d鈥檈speran莽a, basat en valors de di脿leg, de confian莽a, de sinzeritat, de respecte…

La ciutadania creu, de veres que aquesta 茅s l鈥檕portunitat que no tornar脿 a donar-se… Un moment 煤nic, una foto 煤nica, on han conflu茂t tantes oportunitats per a un veritable canvi generacional: per a fer all貌 que en castell脿 diuen 鈥渂orr贸n y cuenta nueva鈥. Endavant!! Sense m茅s entrebancs!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.