fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Reyval, de front – L’opini贸 de Merche Mallol, senadora del PP per Castell贸

Reyval, de front – L’opini贸 de Merche Mallol, senadora del PP per Castell贸

La Conselleria de Medi ambient va anul路lar en 2014 l’autoritzaci贸 per a instal路lar una incineradora a l’Alcora. La decisi贸 va ser un 猫xit del nostre poble, que unit i sense fissures va presentar un recurs contenci贸s administratiu en el qual exigia la suspensi贸 de l’activitat.

Una lluita que no va cessar amb aquell 猫xit. El contenci贸s que vam interposar contra l’Autoritzaci贸 Ambiental Integrada (AAI) ha seguit el seu tr脿mit i el novembre passat aconseguim que el Tribunal Superior de Just铆cia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV) anul路lara la seua concessi贸.

La resoluci贸 茅s un assoliment conjunt, de tota l’Alcora. Perqu猫 ac铆 mai va haver-hi protagonismes. Va ser tot el poble, unit, el que va aconseguir frenar la incineradora i 茅s ara, el mateix poble, el que reclama uni贸, transpar猫ncia i participaci贸 perqu猫 l’assoliment obtingut en el TSJ s’execute.

Creiem que reunir-se amb els representants de Reyval a esquena de la comissi贸 de seguiment genera suspic脿cies i desconfian莽a. I l’alcalde, V铆ctor Garc铆a, mai hauria de permetre que sobre un cas com aquest es generaren dubtes, opacitat i desconfian莽a.

La millor eina per a evitar-ho 茅s donar la cara i explicar els detalls i estat del procediment. Fer-ho en el si de la comissi贸 de seguiment, el f貌rum que constitu茂m durant el passat mandat per a informar. El que convoquem tantes vegades com va ser necessari per a exhibir amb llum i taqu铆grafs cada pas que es donava per a aconseguir l’objectiu que finalment aconseguim: frenar la instal路laci贸 de la incineradora.

Avui, per contra, l’alcalde es nega a convocar aquesta comissi贸. Ahir dijous 18 de febrer el primer edil responia a la nostra demanda amb una rotunda negativa. Mentre, els ve茂ns, plataformes i col路lectius, segueixen tenint dubtes. Dubtes sobre la gesti贸 d’un alcalde que prefereix informar a trav茅s del plasma que fer-ho en el cara a cara. Dubtes sobre una gesti贸 que despr茅s d’haver aconseguit molt, podria quedar en res.

Nosaltres volem que aquella uni贸 que va aconseguir l’猫xit per a l’Alcora seguisca viva. Que no la mutile l’inter猫s personal de ning煤. Que el poble assumisca el lideratge d’un procediment que es va aconseguir amb fermesa, confian莽a, transpar猫ncia i uni贸. Els mateixos valors que avui l’Alcora reclama que seguisquen imperant. No els ignore Sr. Garc铆a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.