fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Mestres – L’opinió de Jordi Tàrrega

Mestres – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és portaveu de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

El mes de novembre han coincidit dues iniciatives d’homenatge a Mestres. La primera passat dissabte 17 de novembre a Sant Pau d’Albocàsser (Alt Maestrat), la ‘XVI Nit d’Escola Valenciana’. La segona ha començat aquest dilluns 19 de novembre i finalitzarà divendres 30 de novembre, la ‘XVII Setmana Enric Soler i Godes’.

‘Escola Valenciana, Federació d’Associacions per la Llengua’ ha triat enguany Sant Pau d’Albocàsser, a l’Alt Maestrat, per a celebrar la seua ‘XVI Nit d’Escola Valenciana’, per a retre homenatge a la primera colònia escolar valencianista de 1933, que es va dur a terme en aquest emblemàtic paratge, coordinada per Carles Salvador i Gimeno. Els seus guardons lliurats van tindre com a destinataris a Ferran Zurriaga i Agustí (Guardó Josep Vicent Garcia) i a Manuel Vicent Albiol (Guardó Extraordinari), dos grans Mestres que han destacat en la professió i sense cap mena de dubte són mereixedors de la distinció. A més a més també ha estat premiada la Federació Coordinadora de Muixerangues (Premi a l’Ús Social del Valencià, decidit per votació popular a través de les xarxes socials, al qual també estava nominat el Diari La Veu).

La ‘Fundació Càtedra Enric Soler i Godes’ de la Universitat Jaume I de Castelló, en la que participen la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Castelló de la Plana, organitza a la nostra ciutat la ‘XVII Setmana Enric Soler i Godes’, amb la participació del ‘Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló’, de ‘Bufanúvols. Grup de Treball’, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports i de la seu a Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans. Els actes han començat dilluns 19 de novembre al Teatre del Raval amb el concert ‘Mestres de la Paraula’, amb motiu de la reedició del treball amb el mateix títol, sobre textos del mateix Enric Soler i Godes, Carles Salvador, Bernat Artola, Miquel Peris i Manel Garcia Grau (inclòs per a aquesta reedició), música de Manel Brancal, amb Sven Valcárcel i Jano Montón, i amb la veu de Miquel Àngel Prades.

Continuaran dimarts 27 amb una visita guiada al Refugi Antiaeri de la Plaça Tetuan (18 h) i la presentació de les unitats didàctiques “La Guerra Civil a Castelló” i “El Primer Franquisme a Castelló” realitzades per Joan Miquel Palomar i el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (19 h al Menador Espai Cultural). Dijous 29 amb la presentació del projecte Recreacas (Reciclatge Creatiu a Castelló) per Empar Martell i el Grup de Treball Bufanúvols (19 h al Menador). Dijous 29 i divendres 30, les ‘V Jornades d’Investigació dels Quaderns Freinet. La represa del moviment Freinet 1960-1977’ (al Saló de Reunions de la Biblioteca de la Universitat Jaume I). Per a rematar, divendres 30, amb el lliurament del premi individual a Empar Martell i el col·lectiu a l’IES Jaume I de Borriana (als Salons de l’Hotel Intur de Castelló a les 20 h), i seguidament sopar.

Les bones mestres i els bons mestres es mereixen tot el reconeixement de la societat. Iniciatives com aquestes que esmentem fan la seua inestimable aportació. Ben aviat ho farà també, per tercer any consecutiu, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana homenatjant els ensenyants de la ciutat jubilats, dissabte 1 de desembre al Saló de Plens de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de les Ciutats Educadores (que es celebra cada 30 de novembre).

Enhorabona a les bones mestres i als bons mestres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.