fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

No volem fer pol铆tica dels mosquits – L’opini贸 de Antonio Romero

No volem fer pol铆tica dels mosquits – L’opini贸 de Antonio Romero

Antonio Romero Felip 茅s regidor de sanitat a l’Ajuntament de Nules.

En les 煤ltimes setmanes s鈥檋a parlat molt dels mosquits, un tema que no sols preocupa el conjunt de la ciutadana, tamb茅 a nosaltres com a responsables de la salut p煤blica de la poblaci贸. Des de l鈥橝juntament de Nules s鈥檋a estat treballant de manera excepcional des del mateix moment que es va detectar aquesta plaga nova.

De fet, encara que s鈥檋an portat a terme tractaments intensius des de l鈥檈vid猫ncia de la pres猫ncia de mosquits hem estat i encara estem preocupats per la situaci贸 que s鈥檋a generat al nostre terme municipal. Aquesta plaga ens ha sorpr茅s a tots per la seua multitudin脿ria eclosi贸, ja que els focus de mosquit tigre estaven controlats, per貌 les circumst脿ncies peculiars de la climatologia ens han portat l鈥檃parici贸 del mosquit de marjal.

Aquesta plaga ha sigut tractada des del passat 6 de juny amb diferents actuacions, per una banda s鈥檋an fet tractaments per a larves i adults amb plaguicides i adulticides en tots els embornals de les zones p煤bliques del terme municipal, i per l鈥檃ltra s鈥檋an fet tractaments adulticides amb termonebulitzadors per als focus de la marjal a primera hora del mat铆 (abans de l鈥檈ixida del sol); polvoritzacions amb productes larvicides fins a 煤ltima hora de la vesprada; i el mateix tractament fet al mat铆 es repetia abans de la nit. Aquestes franges hor脿ries han sigut importants per a l鈥檈fecte dels tractaments realitzats.

Per貌, a m茅s, l鈥檈mpresa que presta el servei de plagues a Nules, Lok铆mica, ha refor莽ats en aquests dies els efectius i a Nules han treballat fins a cinc equips de dues persones cadascun amb diferents mitjans, fins i tot han utilitzat drons per a localitzar focus en llocs de dif铆cil acc茅s.

Tots aquests tractaments s鈥檋an fet di脿riament fins al passat dissabte 23 de juny.

Hem fet tot el que estava al nostre abast per貌 sabem i som conscients que hem de fer m茅s per a disminuir per complet les poblacions de mosquits, en els 煤ltims dies se n鈥檋a detectat una disminuci贸 per貌 no ens conformem amb aix貌.

Agra茂m la col路laboraci贸 ciutadana que ens consta pels informes que ens han fet arribar i que sabem tamb茅 que han respectat l鈥橭rdenan莽a Municipal contra els Mosquits que v脿rem crear l鈥檃ny 2016 precisament per a evitar situacions extremes.

Volem una soluci贸 efica莽 perqu猫 aquesta circumst脿ncia puntual que hem patit no es torne a reproduir, per aquest motiu continuarem treballant i sol路licitant a les administracions competents que presten els serveis escaients.

Leave a Reply

Your email address will not be published.