fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Nou Pla General #Castell贸CiutatViva” per Rafa Sim贸

“Nou Pla General #Castell贸CiutatViva” per Rafa Sim贸

Des de la Regidoria d鈥橴rbanisme hem iniciat un proc茅s participatiu per apropar el Pla General als barris de Castell贸. Un proc茅s que preten comptar amb la participaci贸 bienal per a dissenyar el Castell贸 que volem per als propers 20 anys i democratitzar aix铆 el document m茅s important per a construir un nou model de ciutat.

Molt s鈥檋a parlat del PGOU de Castell贸 en els 煤ltims anys i malauradament, poques vegades per aspectes positius. Cal recordar que des de 2009 no disposem d鈥檃questa eina b脿sica ja que va ser anul路lat pels tribunals despr茅s de l鈥檈nfrontament entre l鈥檃nterior equip de govern popular i diversos afectats pel plantejament proposat. Es tracta d鈥檜n document molt complex que genera diferents punts de vista i fins i tot enfrontaments entre col路lectius i administraci贸, per貌 cal treballar per arribar a eixe consens que tan poc costar anomenar i tant d鈥檃conseguir.

El proc茅s participatiu ara encetat i que continuar脿 en gener i febrer t茅 un triple objectiu: informar en quina fase ens trobem del Pla General; formar a la ciutadania perqu猫 conega qu猫 茅s un pla general i la seua import脿ncia i arreplegar els suggeriments ve茂nals. I 茅s aquest tercer objectiu el que m茅s ens il路lusiona i interessa.

Quan vam presentar la campanya, la premsa pregunt脿 si la ciutadania tindria el poder de canviar el Pla, alg煤 podria pensar que an脿vem a passejar la nostra proposta de planejament com si fora un vestit ja acabat. Res m茅s lluny de la veritat. Volem molt m茅s que aix貌. La ciutadania ha de ser part d鈥檃quest Pla General que encara est脿 per acabar per una ra贸 fonamental: ens falta saber, de primera m脿, qu猫 vol la ciutadania. Volem que les jornades es convertisquen en molt m茅s que un examen per a l鈥檈quip de govern i els t猫cnics, volem involucrar a la gent, alimentar-nos de les seues preocupacions i suggeriments. I volem que tothom participe. Dir quina ciutat i quin barri volen en els propers 20 anys.

Unes reunions obertes a tothom, tamb茅 al p煤blic familiar. Perqu猫 tamb茅 volem escoltar als menuts. Hi ha un espai on tres personatges expliquen d鈥檜na manera senzilla i l煤dica qu猫 茅s el Pla General i quins avantatges t茅 una ciutat sostenible. Despr茅s hi ha una zona d鈥檃ctivitats on podran plasmar quina ciutat s鈥檌maginen i en quina ciutat volen cr茅ixer.

A m茅s, hi ha una zona on tot el m贸n que participe podr脿 consultar el pl脿nol de la zona d鈥檈studi i escoltar el punt de partida dels t猫cnics municipals. Un punt de partida que serveix per a obrir el torn de participaci贸 de la ciutadania, per a que pregunte i, sobretot, per a que propose tot all貌 que considera necessari per al seu barri.

Les dates de les properes reunions es poden consultar a www.plageneralcastello.es

Perqu猫 aquest Pla General 茅s de tots, us esperem.

Rafa Sim贸 茅s聽Portaveu del Grup Municipal Socialista en l鈥橝juntament de Castell贸 de la Plana

  1. Aixo faltara boreu, perque antes el PSOE ya estaba y que fea el gandul, y ara despres de totes les jornades que se habien fet en en colectius profesionals a traves de les jornades de Bataller, encara ara tener qe fer unes altres consultes, que fort anys porten sense sulisionar la margeleria y el PSOE estaba no es novato como altres grups , abore si tenim mes responsavilitat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.