fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Oposicions massives, necess脿ries? – L’opini贸 de Jordi Dosd脿

Oposicions massives, necess脿ries? – L’opini贸 de Jordi Dosd脿

Jordi Dosd脿 茅s un professor valenci脿.

A una setmana de l’inici del curs vinent escolar ens trobem i la immensa majoria d’interins 鈥 i els que encara no han exercit- tenen ja preparador o s贸n inscrits a alguna acad猫mia. A infantil i prim脿ria, 茅s clar.

El col路lectiu de mestres no funcionaris t茅 鈥 segons les promeses no desmentides fins al dia d’avui- dues oportunitats aparentment 煤niques en quatre anys. I l’煤ltima pot ser nom茅s un miratge, ja que amb unes eleccions abans pot acabar passant de tot, des de mudan莽a de govern fins a muda d’estrat猫gia de la mateixa coalici贸 comprom铆s-socialista. Causa total de l’allistament salvatge a centres preparadors.

Les oposicions que s’esperen s贸n, per cert, massives. Massives fins al punt de fer-nos pensar que o b茅 ens han estat enganyant els darrers cinc o sis anys o b茅 s’equivoquen ara. Tots no poden tenir ra贸.

Hi ha motius per desconfiar? T茅 sentit queixar-nos ara?

Segurament els que viuen de prometre estan acostumats a no poder acontentar a tot el poble, si no convoques malament, si ho fas i proposes poques places 茅s una mis猫ria, si les fas massives, que si s’est脿 hipotecant el futur, que si hi ha alguna maquinaci贸 secreta funcionant, a saber.

Les q眉estions s贸n, 茅s millor adaptar-se a poc a poc, fer cr茅ixer el col路lectiu sense urg猫ncia? O s贸n els canvis tan necessaris que com m茅s de pressa es donen m茅s ho agrair脿 la comunitat? Fluctuaci贸 constant o brusquedat?

T茅 sentit prometre m茅s places a alguns sectors de les que vacants hi havia este estiu?

El f脿cil 茅s sumar-se a la causa sense preguntar, per a una vegada que anem en el mateix sentit del corrent, no anem a posar pegues.

El primer tema a comentar al respecte 茅s que tothom tirem cap a casa i, per descomptat, quan la Generalitat inverteix al que a nosaltres ens interessa, doncs feli莽os ens mostrem. No hi haur脿 obstrucci贸, segur. Seguidament, cal mencionar que, a m茅s a m茅s, 茅s cert que tot el pa铆s va esc脿s de docents i, per fi, una oposici贸 en condicions 茅s el que tothom desitjava. Per tancar el cercle de positivisme, el que va davant, va davant. Com no sabem qui governar脿 en quatre anys, ni podem preveure pr脿cticament res respecte a la contractaci贸 de personal docent, millor menjar ara que tenim queviures, no siga que anem emmagatzemant-ho tot i el dia que ho traguem resulte que est脿 podrit. Llavors s铆 que ens haurem quedat sense res.

Tamb茅 茅s cert que si tant necessitem de mestres, quan abans s’incorporen a la feina, abans es podr脿 comen莽ar a millorar el sistema educatiu valenci脿 鈥 i de tot el pa铆s-.

Prou pateix el col路lectiu com per a posar-nos ara a remugar.

De tota manera, cal valorar tamb茅 l’altra cara de la moneda, alg煤 podr脿 pensar que tot a莽貌 siga per a quedar b茅, que siga una ferramenta pol铆tica m茅s per a mantenir 鈥 i aconseguir- els votants. No parle de mentides, parle d’una despesa impossible d’assumir que porte a una 鈥 novament- delicada situaci贸 financera i que esta puga ser justificada moralment sempre per totes les places que l’any 2018 vam oferir.

El futur 茅s important, i no t茅 cap ni peus viure per damunt de les nostres possibilitats un temps per a passar fam en un lustre.

Significatiu 茅s recordar que abans de la llarga sequera que hem viscut tamb茅 es donaren oposicions del calibre de les que ens esperen. A莽貌 ens fa plantejar-nos si tan malament ha gestionat l’anterior govern per a que es donen estes oposicions tan rid铆cules com les 煤ltimes. Tan b茅 ho ha fet el nou, doncs?

La millora econ貌mica de la comunitat -i d’Espanya- 茅s indubtable, ara b茅, la principal millora ve donada pel mateix cicle econ貌mic. I, en qualsevol cas, per als que creuen que la intervenci贸 s铆 ha estat indispensable per recuperar-nos com ho estem fent, cal recordar que el govern central no ha canviat, segueixen els de sempre. De manera que igual haur铆em de moderar l’exaltaci贸 que molts valencians i valencianes 鈥 sobretot a l’educaci贸- estem mostrant amb els que ostenten el poder a la nostra terra. Tranquil路litat, no ha vingut ning煤 a salvar-nos.

Les oposicions massives s贸n conseq眉猫ncia d’una neteja de d猫ficits, i s’ha de celebrar sense dubtar-ho ni un moment, per貌 l’abs猫ncia de moderaci贸 potser acabe destruint el que s’est脿 edificant abans del que creiem.

Cap servei 茅s m茅s imprescindible 鈥 junt amb la sanitat- que este, l’educaci贸. Llavors queda, ha de quedar, sempre justificada la despesa en este recurs p煤blic. Ara b茅, cal fer-ho amb seny, per a no supeditar el b茅 del poble a la propaganda electoral i per a que 鈥 de ser cert- dure molts anys.
A l’educaci贸 茅s important treballar avui i per a l’avui, 茅s cert, per貌 no hem d’oblidar que ho fem per a viure 鈥 com cal- l’endem脿.

Leave a Reply

Your email address will not be published.