fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Oposicions vs Vacances – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Oposicions vs Vacances – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

No 茅s la primera vegada que dedico un dels articles mensuals, el corresponent al mes de juliol, a parlar de les suposades vacances dels ensenyants. Perqu猫 no tots estem de vacances, ni tot el mes estem de vacances. Enguany per貌 hi ha alguna particularitat. En veritat dues, una que afecta al conjunt de la comunitat educativa i una altra que nom茅s afecta algunes persones.

Enguany, l鈥檕ferta p煤blica de places per a ensenyament secundari ha estat molt gran, la major oferta en molts anys. I aix貌 ha produ茂t una inscripci贸 d鈥檃spirants a professors molt elevada i una necessitat de tribunals tamb茅 molt elevada. Tant 茅s aix铆 que alguns IES s鈥檋an quedat, des del 26 de juny, moment en qu猫 ha comen莽at el proc茅s de selecci贸, amb una plantilla molt limitada, tant pel professorat inter铆 que es presenta a les oposicions, com pel professorat funcionari amb destinaci贸 definitiva que ha estat escollit per als 貌rgans de selecci贸. Aquesta 茅s la particularitat d鈥檈nguany, del 2019, que afecta al conjunt de la comunitat educativa.

A m茅s a m茅s, per貌, el concurs-oposici贸 del 2019 compta amb moltes novetats. A la primera prova es garanteix l鈥檃nonimat dels aspirants, amb unes etiquetes identificadores amb un codi i sense les dades personals (semblant al sistema emprat a les prov茅s d鈥檃cc茅s a la universitat), aix貌 obliga els tribunals a llegir els ex脿mens escrits pels opositors, amb una c脿rrega d鈥檋ores de feina molt important. Per貌 tamb茅, per primer cop, a cada prova i a la baremaci贸 de m猫rits, hi ha acta provisional, al路legacions per part dels aspirants que ho consideren oport煤, i, finalment, acta definitiva; amb la pertinent c脿rrega d鈥檋ores de feina i de perllongar uns quants dies el proc茅s selectiu. Aquesta 茅s la segona particularitat, la que nom茅s afecta algunes persones, les que es presenten a l鈥檕posici贸 i les que els ha tocat formar part dels 貌rgans de selecci贸 (entre els quals tinc el dubt贸s honor de comptar-me).

No entrar茅 ara a valorar en profunditat les llums i les ombres que han suposat els canvis, ho far茅, m茅s endavant, i far茅 arribar la meua valoraci贸 a qui n鈥櫭﹕ el responsable. Per貌 la sensaci贸 que jo personalment tinc, 茅s la de ser l鈥檃ctor en una obra de teatre de 鈥渓a comedie dell’arte鈥, improvisaci贸! Improvisaci贸, constants canvis en les indicacions que es reben des de m茅s amunt, amb la inseguretat que aix貌 provoca en els tribunals. I una errada de c脿lcul molt important, els canvis havien d鈥檋aver suposat un canvi important en el calendari. Canvi que no s鈥檋a produ茂t i que ha portat als membres dels tribunals i als opositors a una mena de cursa de Marat贸, que, quan escric aquestes l铆nies i quan es publicaran encara no haur脿 finalitzat.

Temps tindr茅, i ho far茅, d鈥檈smicolar el proc茅s, analitzant-lo i fent les propostes de millora que considerar茅 oportunes… Ho far茅 despr茅s d鈥檜nes merescudes vacances. I pregar茅 a qui pren aquestes decisions que sospese ben b茅 tot all貌 que suposaran, en quant a hores de feina i de prolongar (jo crec que) excessivament un proc茅s feixuc per a totes les persones que hi participen. Tot i aix貌, no em canvio, penso que 茅s pitjor per a les persones aspirants que per a les que som membres dels tribunals. For莽a i sort per a opositores i opositors! I bones vacances per a tothom!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.