fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Participaci贸 ciutadana i ciutat educadora – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Participaci贸 ciutadana i ciutat educadora – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s membre de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

鈥淟a ciutat educadora fomentar脿 la participaci贸 ciutadana des d鈥檜na perspectiva cr铆tica i corresponsable. Per a aix貌, el govern local facilitar脿 la informaci贸 necess脿ria i promour脿, des de la transversalitat, orientacions i activitats de formaci贸 en valors 猫tics i c铆vics.
Estimular脿 tamb茅 la participaci贸 ciutadana en el projecte col路lectiu a partir de les institucions i organitzacions civils i socials, tenint present les iniciatives privades i altres formes de participaci贸 espont脿nia.鈥

Acabeu de llegir el text del punt 9 de la Carta de Ciutats Educadores, dins de l鈥檃partat 鈥淓l comprom铆s de la ciutat鈥.
Potser aquest 茅s un dels punts en els qu猫 m茅s s鈥檋a treballat a la nostra ciutat, de fet, fa unes poques setmanes, dissabte dia 31 d鈥檕ctubre, es va dur a terme la 鈥淛ornada de Treball Associatiu. Ciutat Educadora. Castell贸 de la Plana鈥, una iniciativa que pret茅n anar bastint el que ser脿 la propera edici贸 de 鈥淐astell贸 educa鈥 que, amb perm铆s de la pand猫mia, haur铆em de celebrar el proper any 2021. Durant el mat铆 de dissabte es va debatre en quatre grups de treball diferents (Medi Ambient i Sostenibilitat, Urbanisme i Mobilitat, Compensaci贸 de les Desigualtats, i Patrimoni Cultural), per a despr茅s fer la s铆ntesi de les conclusions i l鈥檃cte de cloenda. Un pas m茅s en el cam铆 cap a la nova edici贸 de 鈥淐astell贸 educa鈥.

Per貌 hem de destacar que en aquesta ocasi贸 s鈥檋a donat una circumst脿ncia que t茅 molta import脿ncia, en l鈥檕rganitzaci贸 de la Jornada s鈥檋a implicat, i molt, l鈥橢scola de Participaci贸 de la Regidoria de Participaci贸 Ciutadana. B茅, aquest 茅s el cam铆, fer de Castell贸 de la Plana una veritable ciutat educadora no 茅s nom茅s una tasca de la Regidoria d鈥橢ducaci贸, han de veure鈥檚 involucrades totes les Regidories, totes les 脌rees de l鈥橝juntament, tots els grups pol铆tics de la Corporaci贸… I donar veu a les associacions de la ciutat, a totes, de tot tipus, perqu猫 totes les associacions tenen coses que aportar per a millorar Castell贸 i fer que sigue una ciutat educadora.

Castell贸 de la Plana ha d鈥檃conseguir que el teixit associatiu de la ciutat fa莽a efectiva i real la seua participaci贸 a tots els 貌rgans que l鈥橝juntament posa al seu abast: Consells Municipals Sectorials, Consells Municipals de Districte, etc. etc. Que cada dia que passa siguen m茅s les associacions que hi participen de forma activa i facen aportacions.
A la Jornada del dia 31 van estar presents un bon grapat d鈥檃ssociacions, per貌 en calen moltes m茅s, seria desitjable que hi participaren totes, perqu猫 ben segur que totes tenen alguna cosa que dir i alguna cosa que aportar, i tamb茅, perqu猫 no? ben segur que n鈥檕btenen algun benefici: donar-se a con猫ixer, ampliar la seua base social, enriquir-se amb el treball en xarxa, enfortir-se gr脿cies a les sinergies que es van generant.

Queda molta feina, queda molt per fer, per貌 ja es van fent cosetes, menys de les que alguns voldr铆em, per貌 tot suma, tota pedra fa paret!

Leave a Reply

Your email address will not be published.