fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Participació ciutadana i ciutat educadora – L’opinió de Jordi Tàrrega

Participació ciutadana i ciutat educadora – L’opinió de Jordi Tàrrega

Jordi Tàrrega i Sangüesa és membre de la comissió sectorial socioeducativa de Compromís per Castelló.

“La ciutat educadora fomentarà la participació ciutadana des d’una perspectiva crítica i corresponsable. Per a això, el govern local facilitarà la informació necessària i promourà, des de la transversalitat, orientacions i activitats de formació en valors ètics i cívics.
Estimularà també la participació ciutadana en el projecte col·lectiu a partir de les institucions i organitzacions civils i socials, tenint present les iniciatives privades i altres formes de participació espontània.”

Acabeu de llegir el text del punt 9 de la Carta de Ciutats Educadores, dins de l’apartat “El compromís de la ciutat”.
Potser aquest és un dels punts en els què més s’ha treballat a la nostra ciutat, de fet, fa unes poques setmanes, dissabte dia 31 d’octubre, es va dur a terme la “Jornada de Treball Associatiu. Ciutat Educadora. Castelló de la Plana”, una iniciativa que pretén anar bastint el que serà la propera edició de “Castelló educa” que, amb permís de la pandèmia, hauríem de celebrar el proper any 2021. Durant el matí de dissabte es va debatre en quatre grups de treball diferents (Medi Ambient i Sostenibilitat, Urbanisme i Mobilitat, Compensació de les Desigualtats, i Patrimoni Cultural), per a després fer la síntesi de les conclusions i l’acte de cloenda. Un pas més en el camí cap a la nova edició de “Castelló educa”.

Però hem de destacar que en aquesta ocasió s’ha donat una circumstància que té molta importància, en l’organització de la Jornada s’ha implicat, i molt, l’Escola de Participació de la Regidoria de Participació Ciutadana. Bé, aquest és el camí, fer de Castelló de la Plana una veritable ciutat educadora no és només una tasca de la Regidoria d’Educació, han de veure’s involucrades totes les Regidories, totes les Àrees de l’Ajuntament, tots els grups polítics de la Corporació… I donar veu a les associacions de la ciutat, a totes, de tot tipus, perquè totes les associacions tenen coses que aportar per a millorar Castelló i fer que sigue una ciutat educadora.

Castelló de la Plana ha d’aconseguir que el teixit associatiu de la ciutat faça efectiva i real la seua participació a tots els òrgans que l’Ajuntament posa al seu abast: Consells Municipals Sectorials, Consells Municipals de Districte, etc. etc. Que cada dia que passa siguen més les associacions que hi participen de forma activa i facen aportacions.
A la Jornada del dia 31 van estar presents un bon grapat d’associacions, però en calen moltes més, seria desitjable que hi participaren totes, perquè ben segur que totes tenen alguna cosa que dir i alguna cosa que aportar, i també, perquè no? ben segur que n’obtenen algun benefici: donar-se a conèixer, ampliar la seua base social, enriquir-se amb el treball en xarxa, enfortir-se gràcies a les sinergies que es van generant.

Queda molta feina, queda molt per fer, però ja es van fent cosetes, menys de les que alguns voldríem, però tot suma, tota pedra fa paret!

Leave a Reply

Your email address will not be published.