fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Pels drets dels nostres majors – L’opinió d’Araceli de Moya

Pels drets dels nostres majors – L’opinió d’Araceli de Moya

Araceli de Moya es la portaveu de Ciutadans a l’ajuntament d’Orpesa del Mar.

El nostre país, i també el nostre poble, està envellint. Hi ha molts menys naixements que fa unes dècades i a l’una, la mortalitat ha descendit. D’aquesta forma, l’esperança de vida dels nostres majors, es va incrementant dia a dia. Aquesta evidència, que és una gran notícia d’una banda, per un altre, suposa que anem camí de convertir-nos en una societat envellida, on ens veurem abocats, a satisfer noves necessitats i desitjos, que temps arrere, no teníem. Així, es fa necessària l’especialització del personal mèdic en malalties pròpies d’edats avançades, com la demència senil i el alzeimer, i en matèries geriátricas en general, sobretot de majors cures, estimulació de la memòria i mobilitat.

També és important comptar amb espais de convivència i de vida. És cada vegada més quotidià veure com des de les diferents Administracions Públiques intenta donar-se solució a una necessitat de vida en “Residències de Persones Majors”, a través de diferents fórmules de gestió, per a donar satisfacció als ciutadans que veuen en el seu ingrés, en una residència de persones majors, la millor de les fórmules per a viure atesos en les manques pròpies de l’edat, o per considerar que es tracta d’una opció adequada per a atendre la seua solitud o salut. Residències on podran conviure amb altres persones i, on es duran a terme, programes de treball, adequats a les seues necessitats i situació concreta.

Des de l’inici de legislatura, Cs Oropesa ha apel·lat a la resta de grups, per a remar junts, a donar compliment a l’objectiu comú, almenys si atenem als programes electorals de tots, de construir una Residència per a persones majors en la localitat. Sembla ser que tots, sense excepció, consideràvem en el seu moment, la necessitat que té el nostre municipi de comptar amb un centre residencial per a majors i, la conveniència de demanar ajuda per a la seua construcció i gestió, a la resta d’Administracions públiques que, per competència, tinga atribuïdes funcions de suport a projectes com el qual defensem des de Cs

Nostra moció, d’impuls en la construcció de la residència de majors, va ser aprovada en el ple i ara, correspon al bipartit impulsar la seua construcció.
Són reticents a açò. No ens enganyem. De fet, la seua sòcia de govern, la regidora de Serveis Socials, de la marca blanca de Podemos en Oropesa, s’inclina per tramitar algunes places de Centre de Dia, que probablement, se situaran en el Centre de Respir situat a l’entrada del poble.

Sembla mentida que durant anys, en la propaganda electoral del PP, sempre apareguera la residència i després, es quedara en “fum” i, sembla mentida, que la regidora de Serveis Socials, començara la legislatura venent que ella era l’única que pensava en “les necessitats de la gent”

La realitat és que, som Cs els únics que no hem canviat d’opinió en funció del vent i seguim defensant la necessitat d’una Residència de Persones Majors, que perfectament, pot albergar les places que siguen necessàries, de “Centre de dia” i que, com ocorre en la Residència Pública d’Almassora, “Vicente Vilar Morella”, és perfectament viable.

En Oropesa, hi ha molts veïns que porten esperant 18 anys perquè la residència de persones majors siga una realitat, i altres veïns, estan passant els seus últims dies lluny de les seues famílies, els seus amics i els seus records. Tots ells es mereixen que per fi, les promeses dels polítics, deixen de ser només açò, promeses, i es convertisquen en una realitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.