fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Per les nostres tradicions – L’opini贸 de Vicente Guillam贸n

Per les nostres tradicions – L’opini贸 de Vicente Guillam贸n

Vicente Guillam贸n 茅s regidor pel PP a l鈥檃juntament de Castell贸.

Enfront dels qui volen endurir el reglament de bous al carrer, confiant que l’atipament acabe amb les comissions taurines i fa莽a desapar茅ixer esta tradici贸 dels nostres carrers, estem els qui treballem per mantenir-la. Des de l’oposici贸, aportem iniciatives i propostes per a mantenir les nostres tradicions en els barris de la nostra ciutat i, naturalment, en el Grao.

El bipartit ja ha demostrat en moltes ocasions que no 茅s capa莽 de governar per a tots, sin贸 nom茅s per als seus, s贸n aix铆 de sectaris, qu猫 li anem a fer. En canvi des del Grup Municipal Popular escoltem a tots els ve茂ns, que dia a dia s’esforcen perqu猫 les tradicions no s’obliden, com la de bous al carrer.

Per descomptat, no 茅s discutible que la seguretat ha de prevaldre sempre en este tipus d’espectacles i s’han de garantir les m脿ximes garanties perqu猫 la festa no acabe en desgr脿cia. Per貌 hi ha els qui aferrant-se a la inseguretat i a la perillositat liquidarien d’una plomada esta tradici贸 secular que ha aconseguit mantenir-se gr脿cies a moltes generacions, especialment del Grao i de barris perif猫rics. Els organitzadors, lluny de trobar suport en les institucions, el que troben 茅s, cada vegada m茅s, obstacles i barreres.

Despr茅s de mantenir diferents reunions amb els representants dels barris de la nostra ciutat on se celebren actes taurins, hem plantejat al Patronat de Festes la possibilitat de destinar en 2018 una ajuda econ貌mica de 36.000 euros per a garantir la seguretat en els actes taurins que es desenvolupen en la nostra ciutat. Qu猫 pretenem amb a莽貌? Si el bipartit ens aprova esta iniciativa, els barris de Castell贸 s’estalviaran un bon pessic en el segur de responsabilitat civil, ambul脿ncies medicalitzades o la infermeria m貌bil, sense els quals no podrien portar a la pr脿ctica este tipus de festejos.

La ciutat de Castell贸 registra una mitjana de 30 dies a l’any de bous al carrer. Estan presents en les festes de Sant Pere del Grao, reconegudes d’Inter茅s Tur铆stic Auton貌mic; en el Grup Rosario; Sant Agust铆n i Sant Marcos o Benadresa, entre altres.

El bipartit hauria de prendre en consideraci贸 esta proposta, sabent com saben, que molts dels espectacles taurins es realitzen en recintes temporalment constru茂ts per a este efecte, que en moltes ocasions solen ser a c脿rrec de les comissions de festes.

Esperem que ens aproven esta proposta pel b茅 de les nostres tradicions i es puguen seguir realitzant els actes taurins en la nostra ciutat amb totes les garanties de seguretat per a TOTS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.