fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Per un tracte just! – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Per un tracte just! – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸

Passat dissabte, a la ciutat de Val猫ncia, milers i milers de valencians vam eixir al carrer per a reivindicar un tracte just per part de l鈥橢stat espanyol, per exigir un millor i m茅s just finan莽ament. No participar茅 en la guerra de xifres sobre quanta gent hi havia, per貌 s铆 que dir茅, sense dubtar-ho i sense mentir, que ha estat una de les manifestacions m茅s nombroses que mai s鈥檋an celebrat al Pa铆s Valenci脿.

L鈥櫭▁it de la convocat貌ria no ha estat altre que la transversalitat, fru茂t del pragmatisme, de mirar en qu猫 estem d鈥檃cord sense fixar-nos en all貌 que ens difer猫ncia, d鈥檕blidar-nos de partidismes. I no vull dir amb aix貌 que els participants anaren sense identificar a quina organitzaci贸 pertanyien, tot el contrari, dins de la manifestaci贸 hi havia grups clarament identificats, i tothom podia anar amb qui cregu茅s oport煤.

Sabent que si faig una enumeraci贸 d鈥檈ntitats, organitzacions, partits, coordinadores… Me鈥檔 deixar茅 unes quantes i segur que alguna persona es molesta, no n鈥檈smentar茅 cap ni una. Hi havia sindicats, organitzacions empresarials, partits pol铆tics, plataformes en defensa del territori, del patrimoni, de la llengua, organitzacions ve茂nals, associacions culturals i un llarg etc猫tera. 脡s cert que no hi eren totes, cadascuna sabr脿 el que es fa (tampoc les nomenar茅).

Hi havia moltes pancartes, molts esl貌gans sobre molts temes, la idea era mostrar les coses que es podrien fer i que no es fan perqu猫 no tenim un finan莽ament just… I la llista era molt llarga. Aquelles pancartes i cartells, recollint aquells esl貌gans eren portades de gent de tot arreu del Pa铆s, gent de totes les comarques. Com el tema del que s鈥檕cupen els meus articles en aquesta secci贸 茅s l鈥檈ducaci贸, ara s铆 que esmentar茅 alguna d鈥檃questes frases reivindicatives.

Un finan莽ament m茅s just per a:

  • Contractar m茅s docents a totes les etapes de l鈥檈nsenyament.
  • Baixar el nombre d鈥檃lumnes a les nostres aules.
  • Eliminar definitivament els barracons.
  • Actualitzar i millorar els nostres centres educatius.
  • Ampliar les beques i que ning煤 deixe els estudis per motius econ貌mics.
  • Atendre millor la diversitat de l鈥檃lumnat.
  • Fomentar la formaci贸 del professorat i la innovaci贸 educativa.
  • Fer l鈥檌mpossible per no haver de tancar cap escola rural.
  • Millorar la qualitat de l鈥檈nsenyament.

Ens sobren motius per a demanar #UnTracteJust. No hi ha persona m茅s cega que aquella que no vol veure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.