fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

#Pintaescola #Primaveraeducativa… I ara toca secund脿ria!

#Pintaescola #Primaveraeducativa… I ara toca secund脿ria!

Avui penso que toca parlar d’iniciatives engrescadores i que volen transmetre una intensa energia positiva a la comunitat educativa i al conjunt de la societat castellonenca i valenciana.

#Pintaescola 茅s una iniciativa de l’Ajuntament de Castell贸 de la聽Plana, concretament de la Regidoria d’Educaci贸, encap莽alada pel nostre company Enric Porcar. Pensada per a promoure la imatge de l’escola p煤blica i que busca, molt m茅s enll脿 de l’estalvi de diners en tasques聽de manteniment dels centres educatius que s贸n de titularitat municipal (com alguna persona malintencionada podria pensar), la implicaci贸 de la comunitat educativa en el seu conjunt en la millora dels centres i en聽la seua projecci贸 p煤blica al seu entorn social m茅s proper i a tot
Castell贸 i la ciutadania en el seu conjunt.

No cal dir que ha estat un 猫xit, una experi猫ncia a repetir els聽propers cursos escolars, i que 茅s un pr貌leg excel路lent a la campanya de preinscripcions per al curs escolar 2016/2017 que s’engegar脿 ben aviat.

Ser脿 una de les experi猫ncies que es presentar脿 a la #Primaveraeducativa.聽La #Primaveraeducativa聽tindr脿 lloc a la ciutat de Val猫ncia els dies聽13, 14 i 15 de maig. Ser脿 una trobada on es reuniran i convergiran els聽diferents sectors de la societat per compartir les seues experi猫ncies聽educatives. En aquesta trobada els centres educatius, institucions i聽entitats trauran a la llum les pr脿ctiques innovadores que porten a聽terme. Es mobilitzar脿 tota la comunitat educativa del Pa铆s Valenci脿.聽Des de la Conselleria, al capdavant de la qual est脿 el tamb茅 company聽nostre Vicent Marz脿, es vol que siga la gran festa de l鈥檈ducaci贸 per聽arribar a les persones des dels zero anys fins a… perqu猫 mai deixem聽d鈥檃prendre.

Dues iniciatives per a engrescar tothom, una municipal i una altra auton貌mica, engegades des de Comprom铆s, perqu猫 el comprom铆s amb l’educaci贸 p煤blica, de qualitat i valenciana 茅s la nostra prioritat.

I ara que?

Ara toca atendre l’Educaci贸 Secund脿ria! Afrontar el seus reptes,聽entre els que hem de destacar la necess脿ria disminuci贸 progressiva de r脿tios (alumnes per aula), per tornar a la situaci贸 anterior a les retallades 鈥揷om a m铆nim-. Aix铆 com la reducci贸 de les hores lectives del professorat, que van patir un augment important paral路lelament a la baixada de sou i empitjorament de les condicions laborals, en el moment de m脿xima vor脿gine de les retallades, dutes a terme pels anteriors governs de l’Estat i de la Generalitat.

Sense oblidar que si volem que l’educaci贸 secund脿ria responga als reptes de ser veritablement inclusiva, li calen molts recursos,personals
i materials, amb els que ara mateix no compta.

Des de Comprom铆s no dubtem que els reptes seran assumits des de les administracions que s贸n responsabilitat nostra, per estar en mans governs de progr茅s dels quals en formem part, queda molt per fer, de fet 鈥渢ot est脿 per fer i tot 茅s possible鈥, com diu Miquel Mart铆 i聽Pol i canta聽Llu铆s Llach.

Jordi-T脿rrega

 

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸

Leave a Reply

Your email address will not be published.