fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Qu猫 estem fent malament? – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Qu猫 estem fent malament? – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega 茅s portaveu de la Comissi贸 Sectorial Socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

Tenia una altra idea per a l鈥檃rticle d鈥檃quest mes d鈥檃gost. Una idea relacionada amb l鈥檈ducaci贸 i de l鈥櫭爉bit de la nostra ciutat. Per貌 quedar脿 relegada per a millor ocasi贸, ja en far茅 煤s m茅s endavant. I em permetreu, per貌, que canvi茂 l鈥櫭爉bit, no em centrar茅 en la nostra ciutat, i que, fins i tot, el tema superi amb escreix l鈥櫭爉bit educatiu. I ho faig motivat pels fets ocorreguts a Barcelona, Cambrils i Alcanar, tan a prop i fa tan poques hores.

No 茅s la primera vegada que es produeixen atacs o atemptats semblants, per貌 no 茅s menys cert, que jo mai els havia sentit tan a prop, tan propers. S贸c pedagog i treballo com a professor de secund脿ria, durant m茅s de dotze anys ho he fet a Tarragona, Constant铆 (El Tarragon猫s) i Ulldecona (El Montsi脿), molt a prop de Cambrils i d鈥橝lcanar, respectivament. Part d鈥檃quests anys, per la meua condici贸 de pedagog (o psicopedagog, com preferiu), m鈥檋e fet c脿rrec de les aules d鈥檃collida, les aules encarregades de la inclusi贸 social i educativa de l鈥檃lumnat nouvingut. Aix貌 vol dir que he fet classe a desenes i desenes de xiquetes i xiquets, de la m茅s variada proced猫ncia geogr脿fica, creences religioses dispars, lleng眉es i races molt diverses. Ara penso si alguna d鈥檃questes personetes de les quals he estat el seu profe de l鈥檃ula d鈥檃collida, durant moltes hores a la setmana, els seus primers cursos a l鈥檌nstitut de la seua ciutat i pa铆s d鈥檃dopci贸, podria trobar-se al mateix lloc d鈥檃quests joves les fotografies dels quals estan sent difoses per tots els mitjans de comunicaci贸. No ho s茅, no ho s茅…

A l鈥檃ula d鈥檃collida de l鈥橧nstitut de Constant铆, d猫iem que 茅rem l鈥橭NU, ten铆em alumnat de quatre continents i de m茅s de vint pa茂sos. Treballem per incloure des de la diversitat: totes 茅rem persones diferents i totes 茅rem persones iguals. De vegades discut铆em sobre religi贸, sobre religions, intent脿vem veure que les diferents religions no s贸n tan diferents, i que totes poden ser igual de bones o igual de dolentes quan s贸n utilitzades com les utilitzen els integristes. La majoria de persones que he tractat (musulmanes, animistes, budistes, hinduistes o cristianes en les seues diverses versions) s贸n dialogants, bones persones; de tant en tant, per貌, et trobaves amb alguna (molt poques) que pensaves que podien arribar a l鈥櫭簊 de la viol猫ncia per defensar les seues creences, encara que no ho manifestaven obertament perqu猫 tenien clar que no tocava.

Insisteixo que eren molt poques persones. Amb la majoria de les que han estat alumnes meues, incloent les musulmanes, mantinc contacte mitjan莽ant les xarxes socials, i les considero amigues meues. Em fa molta por la islamof貌bia que es comen莽a a percebre, penso en aquestes persones i pateixo per elles. En parlem per Facebook i intercanviem opinions, moltes d鈥檈lles tenen por. Hem d鈥檃turar la islamof貌bia. No debem, no podem, parlar de terrorisme isl脿mic. Com no dev铆em, no pod铆em, parlar de terrorisme basc. El terrorisme 茅s terrorisme, sense qualificatius afegits, si de cas amb els noms i cognoms de les persones terroristes; la seua nacionalitat, el seu 鈥榗redo鈥 (si en tenen), i la resta de caracter铆stiques personals, s贸n circumstancials.

Tamb茅 em fa f脿stic l鈥櫭簊 d鈥檃quests atemptats contra Catalunya, contra els catalans i contra el nacionalisme. Em fa f脿stic! I en major o menor grau, amb paraules malsonants o pol铆ticament correctes, s贸n molts els mitjans de comunicaci贸 que ho estan fent, 茅s trist i miserable. Denunciem la islamof貌bia i tamb茅 la catalanof貌bia. Aturem totes les f貌bies. I al mateix temps reflexionem, perqu猫 alguna cosa no estem fent b茅.

Leave a Reply

Your email address will not be published.