fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Que v茅nen ‘los malos” – L’opini贸 de Carles Mulet

“Que v茅nen ‘los malos” – L’opini贸 de Carles Mulet

Els que hem nascut, criat, educat, menjat la bola, baix una cultura cristiana, cat貌lica i bona part hip貌crita, tenim clavant en l’ADN el dualisme entre b茅 i mal: all貌 bon per natura i origen, i all貌 dolent, moltes vegades per desgr脿cia, per error, per pecat, per mala sort, per origen al altres casos, per trag猫dia… v茅s a saber. Un mal que pot ser combatible, contra el qual s’ha de lluitar per conquerir, derrotar, o dur al costat bo de les coses.

El president del primer partit pol铆tic espanyol imputat, diu que estes eleccions s’ha de concentrar en ell els vots “moderats”, per a que no guanyen ” los malos”.聽 Jo pensava que radicals eren els del liberalisme econ貌mic, del salves qui puga, del desmantellament dels drets socials, del nacionalisme ultra espanyolista, dels que volen imposar la seua visi贸 religiosa a l’educaci贸, el registre civil, els drets de les persones. Jo pensava que els radicals eren ells, per貌 b茅, no era la 煤nica sorpresa.

La sorpresa grossa ha estat quan he vist que no sols ells no eren els radicals, sin贸 que tamb茅, per eliminaci贸, vindrien a ser els bons… jo pensava que els bons eren els que pensaven en les persones, i no en les grans empreses. Pensava que els bons eren els que rescataven persones i no bancs amb diners p煤blics, els que pagaven als depenents i no els que privatitzaven drets, els que volien que les persones puguen estimar-se i conviure en qui vulguen, i no com exigeix la c煤ria.

Pensava que de dolents era robar a les monges ( com Fern谩ndez Mateo), als ajuts al tercer m贸n ( com Blasco), a Hisenda ( con Fabra, Carlos), pensava que era de malos 聽el finan莽ament il路legal del PP de Val猫ncia, la G眉rtel, saquejar als valencians amb la visita del Papa, amb l’Hospital Provincial de Castell贸, amb els patrocinis de l’aeroport de Castell贸, amb la Burgal, Taula, Emarsa. Rus, Cotino, Rato, S貌ria…聽 Pensava que los malos eren Serafin Castellano, Rita Barber脿, Alberto Fabra, Ricardo (Ric) Costa, Francisco Mart铆nez, la P煤nica…

I s铆, tamb茅 pensava que los malos eren els dels ERO d’Andalusia, Manuel Ch谩ves, Gri帽an, Susana Diaz, Bono, els que volien abans un pacte amb els de Ciudadanos i no amb les forces del canvi, els de les reformes laborals.

Pensava que els bons era qui pensa en reactivar l’economia, fugint del fallit model del pelatazo, de fer del nostra pa铆s el balneari d’Europa amb formig贸 i desfer el territori com volien en dolents, Pensava que els dolents eren quin promovien PAI i una legislaci贸 per tirar a la gent de sa casa. Pensava que els bons eren els que lluitaven contra els desnonaments, per reindistrialitzar el pa铆s, per recuperar els sector primaris.

Pensava que els dolents eren qui furtaven els diners de Foment per fer AVE buits i ens deixaven sense rodalies dignes. Que els dolents eren qui privatitzaven el sol, i es plegaven a les el猫ctriques i que els bons eren qui volien acabar amb les portes girat貌ries.

Pensava jo que els dolents eren qui aprovaven “reformes” laborals contra els treballadors, qui ampliaven l’edat de jubilaci贸, qui provocava l’emigraci贸 dels nostres joves per tot el m贸n.聽 I que els bons eren qui volien revertir les privatitzacions de sectors vitals, qui apostava per l’ensenyament p煤blic, laic i gratu茂t i universal.

Per tant, si jo estava equivocat, preferisc que guanyen els dolents, perqu猫 els bons ja han fet prou de mal.

11157379_10152849758690735_390998795179608548_o.

Carles Mulet 茅s Senador Territorial de Comprom铆s

Leave a Reply

Your email address will not be published.