fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Reivindicant la llibertat – L’opini贸 de Luciano Ferrer

Reivindicant la llibertat – L’opini贸 de Luciano Ferrer

Aquells que ja pentinem algunes canes recordem una 猫poca en qu猫 el nostre major esfor莽 resultava ser l’obtenci贸 d’una major llibertat.

聽Vol铆em poder triar, tindre una capacitat d’elecci贸 amb responsabilitat, pensar i expressar-nos sense por, i, per aix貌, ens vam donar una constituci贸 que, en la seua literalitat, ho atorgava.

Per貌 els temps canvien, ens creiem que, pel fet d’estar a la constituci贸, les diferents administracions p煤bliques que conformen l’Estat ho compliran. Que errats estem! La llibertat hem de reclamar-la cada dia, ja que sempre trRefresh connection with Facebookoben subterfugis legals, all貌 que anomenen interpretaci贸 de la llei, all貌 que fa que el blanc, de sobte, siga negre i no entenem com ha sigut.

I com a mostra un bot贸: La setmana passada sent铆em dir al Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, En Joaquim Puig i Ferrer, plorar com una Magdalena per la falta de finan莽ament, reconeixent aix铆 la seua ineptitud en la gesti贸 dels diners p煤blics, al costat del seu govern bipartit (millor haur铆em de dir tripartit, per貌 Podem 茅s espavilat i no vol cremar-se en tasques de govern, s’est脿 millor fent 芦d’oposici贸 responsable禄 que governant), sempre en falten m茅s i m茅s diners (atenci贸 a navegants, aix貌 implica una major pujada d’impostos, per貌 per dissimular-ho una miqueta va deixar caure la renda garantida, aix貌 s铆, sense dir-nos d’on eixiran els diners). B茅, com que no hi ha ni un xavo, propos脿 un pacte per l’educaci贸. Perfecte. Ja eren hores!, diran alguns, per貌 quin tipus de pacte proposa? Ah!

De moment ja ens va dir que ens preparem, que ja tenen clar el nou decret de pluriling眉isme: castell脿, valenci脿 i angl茅s, amb nocions d’una altra llengua estrangera. Que b茅! Puix resulta que per als nostres fills volem que s脿pien franc茅s o alemany o itali脿 o qualsevol altra llengua estrangera i la dominen b茅, per qualsevol motiu. Que hem de fer? On queda la nostra capacitat d’elecci贸? La nostra llibertat? Al poal de les deixalles, al fem. Si pel motiu que siga vol aix貌, prepare el canut o la llibreta del banc, l’han excl貌s del sistema p煤blic en cas que el seu desig siga exercir la seua llibertat. I com a莽貌, tot. Bona mostra ens donen a l’hora d’escolaritzar els nostres fills enll脿 on els puguen educar segons les nostres conviccions. Per貌 no patisquen, tenim la Xarxa-Llibres i m茅s mestres que mai. No debades el Conseller del ram 茅s mestre i milita al STEPV (tal vegada els sonar脿 all貌 dels clientelismes).

En VOX defensem i defensarem la capacitat d’elecci贸 dels pares quant a l’educaci贸 dels seus fills. Per aix貌 portem al nostre programa el xec escolar que ho possibilitaria, que faria possible que vost茅s escolaritzaren la seua filla o el seu fill al centre de la seua elecci贸, segons les seues necessitats i les seues conviccions.

I parlant-ne de conviccions, han llegit el conegut com avantprojecte de Llei Trans, 茅s a dir, l’avantprojecte de llei de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i expressi贸 de g猫nere en la Comunitat Valenciana? Si, eixa que nom茅s ha sigut consensuat amb la part interessada i no amb la resta de la societat civil o cient铆fica, eixe que sense anar molt lluny obligar脿 a totes les escoles i per tant als alumnes, baix amenaces punitives i sancions econ貌miques, que no 茅s cert all貌 que la comunitat cient铆fica considera sin贸 all貌 que la llei dir脿. Els recomane llegir-lo si no ho han fet ja, poden descarregar-lo ac铆 triant el PDF corresponent. Pensava que en democr脿cia tots ten铆em la mateixa dignitat per tindre els mateixos drets i deures, que imposar el par猫ixer d’una minoria a la majoria nom茅s era en les dictadures, que els privilegis eren cosa del passat. Ja veurem el tr脿mit parlamentari i … ja no podrem parlar-ne m茅s en cas que s’aprove tal qual?

Leave a Reply

Your email address will not be published.