fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sembla poca cosa – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Sembla poca cosa – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

Ben sovint ens passa, a mi tamb茅 em passa, que som massa exigents i cr铆tics amb nosaltres mateixos. Per exemple, jo mai estic del tot satisfet amb el que hem fet, perqu猫 sempre pense que haur铆em (i dev铆em) haver fet molt m茅s. Per貌 el que no podem fer 茅s anar de masoquistes i estar cont铆nuament fustigant-nos, ja ho fan els nostres enemics i contrincants, i ben sovint sense arguments suficients.

Si parlem d’infraestructures, tant de la construcci贸 de nous centres educatius com de reformes integrals d’alguns ja existents, 茅s cert que queda molt per fer, per貌 no 茅s menys cert que, gr脿cies al Pla Edificant, comencen a estar encarrilats els projectes de les noves escoles que la nostra ciutat necessita amb urg猫ncia (CEIP Vicent Mar莽脿), aix铆 com importants reformes en algunes altres (CEIP Elcano, Mestre Can贸s i Herrero, per exemple), i altres intervencions de menor envergadura per貌 no per aix貌 menys importants.

I tant que tots voldr铆em haver anat molt m茅s r脿pid, voldr铆em que estos projectes foren ja realitats, per貌 no podem oblidar que fa quatre anys est脿vem reivindicant pels carrers de Castell贸 que 芦el Mestre Can贸s no es tanca禄 i ara parlem d’ubicar provisionalment esta comunitat educativa en un altre espai per a fer un centre nou, un centre que a hores d’ara ja compta amb aula d’infantil de dos anys, una de les primeres a obrir-se a la ciutat, en un clar gest de suport de l’Administraci贸 a este centre.

Quelcom semblant li passa al Regina Violant d’Almassora, la construcci贸 del qual es va veure aturada durant molt de temps (ara no ve al cas entrar a explicar els detalls) i que finalment ha estat desencallada licitant-se la finalitzaci贸 de les obres que l’anterior empresa adjudicat脿ria va abandonar sense finalitzar.

Si pensem en els recursos humans, 茅s ben cert que les reduccions de r脿tios (l’alumnat que hi ha a cada aula o que li toca a cada ensenyant, mestra o professora) arriben amb comptagotes, sembla que ac铆 (com en gaireb茅 tot) mana l’austeritat pressupost脿ria, abans per la crisi i ara per l’infrafinan莽ament cr貌nic dels valencians… Per貌 no 茅s menys cert que este any 2019 hi ha la major oferta en molts anys de places per a les oposicions, s茅 que hi ha qui ho critica, encara que jo no, perqu猫 quan era inter铆 (que tamb茅 he passat per esta etapa) desitjava que l’oferta de places a les oposicions fora ben gran, at猫s que aix铆 incrementava la probabilitat de poder obtenir-ne una.

Crec que es va per bon cam铆, ser脿 llarg, per貌 anem en la direcci贸 i sentit correctes. Queda per recuperar gran part de les p猫rdues de drets que per al col路lectiu docent va suposar la crisi i les mesures salvatges que el govern del PP, presidit per Mariano Rajoy, va aplicar. Seguien els dictats de la Uni贸 Europea i les seues amenaces d’intervenci贸, que finalment, amb rescat o sense, d’una manera o l’altra, vam acabar patint tots els ciutadans de l’Estat… O no 茅s cert que amb les retallades sofrides per tots (educaci贸, sanitat, serveis socials, salaris, prestacions…) s’han rescatat entitats banc脿ries, p煤bliques i privades, que uns pocs van arru茂nar lucrant-se ells d’una forma totalment obscena?

V茅nen eleccions, v茅nen campanyes, ja estan convocades tamb茅 les Generals, en sentirem de tots colors, per貌 hem de prendre un cert distanciament i intentar ser objectius. On est脿vem i on estem… Hem avan莽at, molt, per貌 no ens donem per satisfets: hi ha marge de millora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.