fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Sentit…comú?” – L’opinió de Manuel Hernández

“Sentit…comú?” – L’opinió de Manuel Hernández

Si els dic allò que “a Espanya no hi ha justícia”, estic segur que, per desgràcia, la gran majoria de lectors estarà d’acord.

I és que, estaran d’acord amb mi en què el que no és normal és que siguen les Corts Generals (Congrés i Senat) les que trien als membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), açò sí, d’entre jutges i juristes de reconeguda competència, només caldria això.

Per tant, si partim de la base que són els polítics els que trien als membres del CGPJ, no és d’estranyar que el sentiment general siga el que indicava al principi. Dit açò, no fa falta ser molt llest per a adonar-se que un dels canvis principals a realitzar està vinculat amb la modificació de la forma en la qual es trien els integrants del CGPJ, i estaran d’acord amb mi una vegada més en què, tal com la lògica diu, haurien de ser els mateixos jutges i juristes els encarregats de triar ells mateixos als seus membres.

Doncs bé, açò que així a simple vista sembla de sentit de comú i alguna cosa amb el que tots els partits polítics haurien d’estar d’acord, és una de les reformes que s’ha proposat per part de Ciutadans per a dotar de major independència a la Justícia, instant al Govern a aconseguir un pacte per a la modernització, agilitació i assegurament de la independència de la Justícia que incloga l’augment de nombre de jutges per habitant i la despolitització del CGPJ. I, encara que semble mentida, aquesta intenció d’agilitar i despolititzar la justícia, no ha tirat endavant, pels vots en contra de PSOE, Units Podem, ERC, PNB i PDECat, comptant solament amb els vots a favor de PP i Ciutadans.

Que Espanya necessita reformes urgents és alguna cosa amb el que els lectors, una vegada més, també estaran d’acord amb mi. És necessari començar a fer passos cap avant, per xicotets que siguen, i demostrar amb fets el vertader desig que així siga. I és que el sentit comú, en moltes ocasions, és el menys comú dels sentits.

manuel-hernandez

Leave a Reply

Your email address will not be published.