fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“L’accelerador que no accelera” Sergio Toledo

“L’accelerador que no accelera” Sergio Toledo

Tradicionalment Castelló ha sigut la província pobra de la Comunitat Valenciana. És cert que poblacionalment signifiquem un 10 per cent, però mereixem més, perquè aportem més.

Cada ciutadà castellonenc paga els mateixos impostos que la resta de valencians i alacantins, i per tant mereixem el mateix. És alguna cosa que el bipartit que està al capdavant de la Generalitat amb Ximo Puig i Oltra al capdavant, no tenen molt clar.

En moltes ocasions es critica al Partit Popular per les seues polítiques socials, però la veritat és que en 24 anys de govern a Castelló i 20 anys en la Generalitat, cert és que els últims quatre anys s’han hagut de fer ajustos durs en tots els sectors per a recuperar l’economia, però el PP és l’únic que ha fet possible la viabilitat i el creixement del nostre sistema sanitari valencià aquestes dues dècades. En el cas de Castelló, en aquests 20 anys hem passat de tenir una residència i un hospital provincial quasi en ruïnes, a tenir un Hospital General i un Hospital Provincial que és referent oncològic en tota Espanya. Per tant no s’han fet les coses tan malament en aquests anys.

Avui l’Hospital Provincial copa les portades, i a diferència de l’última dècada, no és per les noves operacions o avanços ni per ser un hospital d’avantguarda, ho fa perquè les administracions no es posen d’acord per al pagament d’un nou accelerador que permeta el tractament de pacients que viuen moments decisius de les seues vides. Mentre la conselleria no facilita els recursos per a un nou accelerador, la Diputació ja ha disposat aqueixos fons, però el contrasentit arriba quan la conselleria diu que la Diputació no pot destinar aqueixos fons perquè aqueixa partida pressupostària no és per a açò, però la consellera no vol tampoc destinar aqueixos recursos. Ni mengen ni deixen menjar. I mentre tots els pacients castellonencs pateixen les conseqüències de la deixadesa en el millor dels casos, o del menyspreu que fa el bipartit a la nostra província per l’únic motiu que la Diputació de Castelló no és de la seua ideologia.

La política haver de servir per a millorar la vida dels ciutadans i fer-la més fàcil, s’ha de governar per a tots, i la Generalitat hauria de prioritzar l’accelerador abans que qualsevol altre projecte.

Sergio Toledo

Sergio Toledo Llorens és Coordinador General del Partit Popular de Castelló

Leave a Reply

Your email address will not be published.