fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Si una empresa volguera vindre a establir-se en el nostre municipi no hi ha terreny per a poder oferir-lis” – Entrevista a Mario García, candidat a l’alcaldia de Nules pel PP

“Si una empresa volguera vindre a establir-se en el nostre municipi no hi ha terreny per a poder oferir-lis” – Entrevista a Mario García, candidat a l’alcaldia de Nules pel PP

Mario García ha sigut regidor a l’Ajuntament de Nules durant la passada legislatura. Ara es presenta com a candidat a l’alcaldia de la ciutat pel PP

Diari Millars: Com valora la gestió del govern municipal de Nules durant la passada legislatura?
Mario García: Com no pot ser d’altra manera la valoració és negativa, és negativa donat que quan es van agrupar per a llevar al Partit Popular de la gestió municipal, l’únic que els va unir va ser la rancor; es van trobar amb una alcaldia en la qual si no s’ajuntaven tots 5 partits per a governar era impossible llevar l’alcaldia al Partit Popular, perquè vull recordar que el Partit Popular en este municipi ha guanyat sempre les eleccions i en les últimes no vam tindre eixa majoria absoluta, però sí al voltant de 40-50 vots. Ells volien llevar el Partit Popular per damunt de tot, es van trobar amb una alcaldia en ajuntar-se que no tenien projecte, i per tant era molt difícil tirar endavant un projecte i sobretot el que més critiquem és la gestió econòmica, donat que el que han vist en un poble com Nules de 13.000 habitants que treballa amb molts autònoms, amb molt de xicotet comerç, amb moltes empreses en l’ajuntament, l’administració ha de ser més seriosa, que triguen entre sis i vuit mesos en pagar doncs entendràs que la valoració no és gens positiva i els que venien la transparència, el diàleg i la concòrdia han sigut tot el contrari.

DM: Quin diria vosté que és el principal problema dels veïns i veïnes de Nules?
MG: El principal problema dels veïns està sent, com en molts municipis, el tema de l’atur. Estem també travessant una època complicada en el tema de la citricultura, que tots sabem com està el tema de la taronja en el municipi de Nules. És un municipi encara evidentment citrícola; al voltant dels 60-70% de la gent del municipi treballa en el tema de la taronja i això són uns ingressos importants. Pot fer poques coses un ajuntament, però si el poc que es pot fer no ho treballem amb temps… Per exemple, a data d’ara en el mes de maig, que no estiguen les memòries de l’atur que tant des del govern d’Espanya com des del Servef es fiquen a disposició perquè la gent puga treballar mes, mes i mig, o que puga completar eixes jornades per a tindre després dret a eixa compensació, doncs tampoc està fet. Aleshores, el principal problema amb el qual nosaltres ens trobem és que la gent quan té un problema no acudeix a l’ajuntament perquè saben que no li ha de resoldre; el que hem de fer és recuperar que l’ajuntament siga la pedra de tot, per dir-ho d’alguna manera, i que siga on tota la gent puga anar a resoldre els seus problemes o com a mínim a preguntar i a què l’orienten.

DM: Llavors quines propostes té per a fomentar l’ocupació?
MG: Treballar, treballar moltíssim. Hi ha un tema importantíssim que és les poques o les moltes coses que venen de fora, i reivindicar les memòries de l’atur que es presenten en temps i forma i que han de presentar-se en el mes de gener i el mes de febrer, tant al Servef com al govern d’Espanya.

Després hi ha una cosa importantíssima. Si una empresa volguera vindre a establir-se en el nostre municipi no hi ha terreny per a poder oferir-lis. Jo recorde l’any 2015 quan el Partit Popular encara governàvem en el nostre municipi, es va deixar mig embastat el que era el pla general d’ordenació urbana per a la creació de sòl industrial perquè les empreses pogueren vindre a establir-se i després hi ha una altra cosa: no hi ha millor cosa que el veí que el que ha de tindre són els diners a la seua butxaca, no s’ha de cobrar per cobrar. Jo pense que s’ha de gestionar molt més amb menys diners i en un municipi com Nules encara tenim recorregut per fer esta baixada d’impostos, de les taxes municipals, s’ha de reduir el tema de l’IBI rústic, s’ha d’intentar negociar i exigir al govern d’Espanya en estos moments i a la Generalitat Valenciana que el coeficient que paguen els nostres llauradors de l’1,8 o del 08, tal com vulga dir-se, que es baixe al 0,13 com s’ha fet en els altres municipis i sobretot jo crec que no estem per fer grans obres, sinó que hem de tindre la sensibilitat que és més important que la gent tinga treball, que fer grans pavellons de festes. Jo crec que eixos temps ja han passat, les administracions de fora, les més grans com són la Generalitat i el govern tenen l’obligació de fer-les i un ajuntament ha de fer el que ha de fer, que és escoltar els seus veïns i dedicar-li més recursos si no són suficients, els del Servef i els de l’INEM, ficar recursos per eixa temporada que no hi ha treball. Que també es faci memòries des de l’ajuntament, sobretot per més joves i majors de 45 anys què són els que més problemes tenen per incorporar-se al mercat laboral.

DM: Hi ha alguna zona específica de Nules que requereix una major inversió o atenció?
MG: Hi ha una zona importantíssima que és la zona abandonada de la mar, que està en la zona de la platja. En el municipi tenim molts servicis, hem de seguir pensant com volem créixer i crear sòl urbà però la mar jo pense que sempre s’ha dit que necessitem tindre eixa regeneració.

Els que ens estan governant ara pareix que a l’endemà d’entrar ja els hi obren totes les portes. Jo vull recordar que l’únic partit que ha modificat la llei de costes i que eixes vivendes encara estiguen a la platja ha sigut perquè el Partit Popular, en el seu dia en l’any 13, va modificar la llei. S’ha d’exigir eixa regeneració, eixa creació que en el seu dia es va quedar aprovat en el pla de Cantàbria, de fer les esculleres, reivindicar més inversions i negociar amb la Generalitat el tema de la zona humida que ja estàvem a punt d’arribar a un acord i en el tema de la marjaleria.

Hi ha molt de veí que està preocupat per les seues vivendes i en quatre anys no s’ha manejat ni una mica. El tema segueix rebent denúncies, hi ha molt que fer però el que s’ha de fomentar en el municipi jo pense que són diverses coses, però sobretot hem de creure’ns que tenim una magnífica mar i ha de ser un focus d’atracció de gent.

DM: Quina diria que és la principal proposta que pot oferir als veïns de Nules?
MG: La principal proposta que oferirem als veïns és la que jo et dic, tenim una llista totalment renovada, un mateix projecte amb cares noves, amb gent que fa 4 anys ni pensava que podria estar en la política local, gent que coneix tots els sectors, per dir-ho d’alguna manera, que necessita. Quan un està en un municipi i té qualsevol tipus de problema, quan pensa en la primera administració és l’Ajuntament i avui en dia en el municipi no es pensa en l’ajuntament. El que sí que hem aconseguit és que la llista, la candidatura que presenta el Partit Popular, és gent que ha fet un pas endavant, que el projecte que vol fer és escoltar les cosetes xicotetes, el tornar a reprendre el pols a la gent.

Jo pense que el Partit Popular sempre ha demostrat que coneix perfectament els problemes dels veïns en tots els municipis i hem de gestionar això. Hem gestionat moltíssim, quan vam ser a l’ajuntament vam deixar les arques plenes i avui en dia estan buides, haurem de tornar a tindre eixa sensibilitat i saber quins són els temes reals que afecten els veïns i un ajuntament ha de fer el que ha de fer i després s’ha de reivindicar les altres administracions perquè seguisquen arribant infraestructures importants que quan ha governat el Partit Popular en el municipi allí està la història, com es va fer el desviament de la 340, s’ha fet l’institut, s’ha fet el col·legi Pedro Alcázar, s’han fet moltes inversions importantíssimes; la piscina amb l’ajuda de la Diputació Provincial, s’han fet molts carrers i moltes vies. Jo crec que eixa és la línia.

El món està globalitzat i el que et dona la seguretat és pertànyer a un partit gran en estructura local, en estructura Provincial, en estructura autonòmica i en estructura nacional i també reivindicarem el tema de la taronja que pareix que hi ha alguns partits que han arribat que van a intentar-ho. Jo vull recordar que un partit amb estructura se li obre moltes portes i té més capacitat per poder reivindicar. El món és global i pense que hem de treballar de forma global.

DM: Finalment, un cop passades les eleccions, en cas de no tindre majoria absoluta pactaria?
MG: Jo estic segur que a partir del dia 26 el Partit Popular tindrà eixa majoria absoluta en el nostre municipi, perquè ja es va sentint cada dia que la gent té moltes ganes que torne la sensatesa, el projecte de futur, moltes coses i l’estabilitat. El que sí que et dic és que si tenim eixa opció, farem el mateix que vam fer l’any 2015. Jo crec que la gent quan vota un diumenge sap el que vol, jo no negociaré en despatxos el que la gent ha votat. El més votat ha de ser l’alcalde i el partit més votat ha de tindre l’alcalde, com t’he dit, i asseure’ns a parlar amb totes les forces i contrastar programes i arribar a acords sense cap tipus de problema però el que no podem fer és canviar la voluntat dels votants en un despatx.

Jo vull recordar que en estos quatre anys, el Partit Popular va treure 8 regidors a 40 vots del número 9, que és la majoria. El Partit Socialista va treure 4; Esquerra Unida, Compromís i Podemos 3, dos independents un cada un i es va fer alcalde al menys votat amb 430 vots. Són les regles del joc, ens toca acceptar-ho però entenc que això és canviar la voluntat dels votants. El Partit Popular sempre està disposat a parlar no a pactar, els pactes pense que no són bons i els pactes si es fan, han de ser amb transparència però sobretot el més votat ha de ser l’alcalde i després ha de tindre consens per a desenvolupar el seu projecte.

Vull recordar que en l’any 2011 al 2015, el Partit Popular va treure 8 regidors i va ser una legislatura en la qual un partit socialista fort i seriós ens va plantejar projectes i van ser capaços de dur-los endavant. El que no pot ser és que en política manege més el rancor que un projecte municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.