fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“I tant que han canviat les coses” – L’opini贸 de Jos茅 Manuel Puchol

“I tant que han canviat les coses” – L’opini贸 de Jos茅 Manuel Puchol

Ahir, dia de Ntra. Sra. de l’Assumpci贸, una de les m茅s importants celebritats espanyoles (festa nacional), solament superada pel Nadal o Pasqua de Resurrecci贸; sense cercar-ho doncs va ser una coincid猫ncia, vaig comprovar personalment 鈥渋n situ鈥 com les grans superf铆cies estaven obertes.

Ja amb seixanta-sis anys, i repassant l’hemeroteca o arxiu mental que un porta guardat en algun calaix o recode de la cavitat cranial, em trobe amb la sorpresa, ja no la del fet que estiguen obertes les grans superf铆cies en tan assenyalada data, l’estranyesa i no min煤scula, 茅s que tothom calla davant tal ignom铆nia, laboral i religiosa. Ni la Santa Mare Esgl茅sia, ni els protectors o defensors laborals criden-se sindicats, han fet poc m茅s que un simple comunicat o ni tan sols a莽貌. De pena, de puta pena.

Valga’m D茅u com ha canviat a莽貌! Encara no s’adonen vost猫s, que els diners tot el pot? Don Euro, fins a fa callar al m茅s alt.

Faig aquesta reflexi贸 des de la meua pr貌pia experi猫ncia personal i amb tots els respectes del m贸n. Vaig viure una 猫poca, en qu猫 Ntra. Sra. de l’Assumpci贸 era d’all貌 m茅s marcat de les nostres festivitats locals. Patrona de la parr貌quia alcorina, era de les m茅s respectades de l’almanac. Estava prohibit treballar, i a m茅s, era pecat mortal.

Ja ens hem oblidat que 茅s festa nacional, i a m茅s el tercer del dec脿leg diu: Santificar脿s les festes. Tamb茅 el primer dels de l’Esgl茅sia: Sentir Missa sencera tots els diumenges i festes de precepte.

Viure per a veure. L’euro i el d貌lar s贸n els nous d茅us.

Jose Manuel Puchol Ten

.

Jos茅 Manuel Puchol Ten 茅s Cronista oficial de L’Alcora

 1. Dues coses, nom茅s. Una: Per favor, ja que es vost茅 el cronista i va donar tant la vara amb el escut del poble i el blau i gris, diga a este peri貌dic que cambien el de l麓Alcora i pongan el b贸 i no eixa cosa que D猫u sap d麓on va traure Wikipedia.
  Dos: Si vost茅 va vore de primera m谩 que estaven oberts les grans (i no tant grans. Consum estava obert), ser脿 perque vost茅 va anar-hi. No? i Per qu茅?? No ser脿 que vost茅 tampoc volia santificar la festa?

  Reply
  • Mol Agrait Sr……………?

   Reply
  • Estimat membre de DSK Radio, l’errada de l’escut ha sigut cosa de la maquetaci贸 de la not铆cia. Per tant pregue que si t茅 alguna cosa a dir, ho fa莽a a la direcci贸 del mitj脿 de comunicaci贸. Ja que est脿 molt assabentat que Wikipedia t茅 un escut en format incorrecte, no estaria malament fer el que anem a fer nosaltres en dies vinents amb l’ajuda del Sr. Puchol, canviar l’escut a la web nostra i a la Wikipedia.

   Per a properes ocasions li pregue que no tinga por a identificar-se, la veritat si va de la m脿 del respecte, no t茅 res a avergonyir-se. No est脿 gens b茅 fer una cr铆tica aparentment oculta amb el correu d’un mitj脿 de comunicaci贸 al que d贸na suport el mateix Ajuntament.

   Per 煤ltim li agra茂sc que qualsevol cosa no deixe de queixar-se, sense correcci贸 no hi ha superaci贸.

   Li saluda atentament:

   Santiago Calaforra
   Director

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.