fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Terribles preocupacions – L’opini贸 de Jordi Dosd脿

Terribles preocupacions – L’opini贸 de Jordi Dosd脿

L’altre dia era al mercat i els temes tend猫ncia es mantenien, que a quan est脿 el quilo, que si no me’n fiques de tocades, que si la setmana que ve en portar脿s m茅s. Cap esc脿ndol. Fins que escolte la paraula 芦guerra禄. Deu minuts despr茅s, travessats tots els establiments, vint-i-un ecos d’aquesta comptava. No tingu茅 por, al cap i a la fi no eren tantes com les que aquell mat铆 havia llegit a la xarxa.

Mentrestant, qu猫 diuen els dirigents del pa铆s? Que cal esperar a les eleccions 鈥搃 quan acaben tornarem al tema de la independ猫ncia鈥.

No 茅s cap bogeria aquest meninfotisme atenent a les terribles preocupacions actuals dels potencials l铆ders. Un est脿 tan centrat a assegurar que tothom s脿pia que els seus rivals pol铆tics s贸n o b茅 d’extrema esquerra o b茅 d’extrema dreta, que es va equivocar de sabates -aix貌 comenten els i les gurus de la moda- a l’esperat primer debat. Ara b茅, la camisa blanca, com cal.

Un segon va sortir l’altre dia a la televisi贸 -aquest tamb茅 est脿 darrerament posant-se molt la camisa blanca- i deia que buscava feina, de president crec. Encara que actualment el m茅s rellevant del seu entorn 茅s, amb tristesa vertadera, que un antic company conjuga rival i coca茂na. Com una vegada digu茅 Spinoza 芦l’experi猫ncia ens ha demostrat que a la persona no li resulta cap cosa m茅s dif铆cil de dominar que la seua llengua禄, tal vegada ell no es referia a a莽貌, per貌 a mi em serveix. En qualsevol cas, que s铆, que tothom vam veure ja a Salvados que a res han estat de presentar-se junts, per貌 fins ac铆, que ning煤 crega que ara aquest tamb茅 fa viatges a les Am猫riques, i de passada aprofita per a material de campanya.

Aquest tercer totalment focalitzat amb els trenta mil euros. Aix貌 s铆, amb el color de moda tamb茅, que no falte.

El govern no va assistir a un debat on es podia parlar d’aquesta tem脿tica tan delicada. No passa res, el president sortia dos dies despr茅s amb Osborne jugant al futbol铆, necessari, amb 鈥 per descomptat鈥 una arriscada camisa blanca. El quilo de la transpar猫ncia no para de pujar.
Despr茅s, menines.

Hi ha un altre que li interessa molt que sapiem que el morat 茅s ja un color vell i conservador, ells s贸n els veritables radicals, els que van a trencar les estructures vigents del pa铆s.

I se m’oblidava, els que pensava que ja no existien. Es veu que s’intoxicaren provant un gaspatxo andal煤s i encara estan pendents d’aix貌.

Si hi ha m茅s, no els he vist, no deuen passar pel meu carrer.

Obviem lleis europees de crida a la lluita i signatures antigihadistes televisades, qu猫 tenen els nostres pol铆tics per a oferir abans del 20D? 鈥揑 no de transpar猫ncia, que ja l’estan combatent des de la passarel路la鈥.

La pregunta no 茅s la del s铆 o el no a la guerra, la pregunta, les preguntes m茅s b茅, s贸n per qu猫 i per a qu猫 a la guerra. Si encara alg煤 t茅 ganes de contestar a la m茅s t铆pica, nom茅s cal fer un poc de mem貌ria, que deu anys s贸n molts dep茅n per a qu猫, per貌 indubtablement deu anys no en s贸n tants per a qu猫 fills i filles tornen a deixar-nos abans que els seus pares i mares. I cap cosa m茅s terrible se m’acut.

Veurem a la campanya.

 

L’autor d’aquest text 茅s Jordi Dosd脿 Marqu茅s, ell 茅s de Borriana. Diplomat en Magisteri d’Educaci贸 Prim脿ria per la UJI i actualment estudiant de Psicologia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.