fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Tret d鈥檈ixida – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Tret d鈥檈ixida – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Jordi T脿rrega i Sang眉esa 茅s portaveu de la comissi贸 sectorial socioeducativa de Comprom铆s per Castell贸.

Potser no 茅s, encara, el cas de Comprom铆s que estem immersos en la gesti贸 de govern, per貌 no s贸n poques les formacions pol铆tiques que fa mesos que estan gaireb茅 en plena campanya electoral. De fet, alguns, ho estan des del dia despr茅s de les eleccions municipals i auton貌miques de 2015, s铆, s铆, aquelles en les que van perdre… Ho van perdre quasi tot, per貌 no ho van acceptar, no ho van pair, ni aleshores ni encara avui, i mira que han tingut temps. Aix貌 ha provocat que, pr脿cticament des del dia despr茅s, no han faltat les persones que ja es proclamaven com la propera Alcaldessa de Castell贸 de la Plana o la propera Presidenta de la Generalitat Valenciana, no cal dir noms, veritat?

Si analitzem el perqu猫, veure鈥檓 que aquesta actitud 茅s la conseq眉猫ncia de que aquestes persones, i aquesta organitzaci贸 pol铆tica, pensen que se鈥檒s ha fet fora de les institucions (i m茅s recentment tamb茅 s鈥檋a afegit el Govern de l鈥橢stat) de forma irregular, amb trampes, i que, per tant, els que ara governen no tenen cap legitimitat, ho estan fent de forma totalment il路leg铆tima. A mi personalment em sembla una actitud clarament paranoica. La realitat 茅s ben diferent, elles pensen que governaven per la Gr脿cia de D茅u, i que per tant tornaran a fer-ho ben aviat, el que ha passat ara 茅s nom茅s un accident; la normalitat 茅s que manen elles, les elegides. Aquest accident s鈥檋a degut a que tota la 鈥渪usma鈥 s鈥檋a unit en contra d鈥檈lles, han fet trampa, no han guanyat a les urnes, han guanyat als despatxos, etc. etc. Quan el que passa 茅s que elles, i el seu partit, no respecten la democr脿cia, no s贸n dem貌crates, no ho han segut mai, nom茅s han volgut aparentar-ho… I vaja que ho aconsegueixen!

La seua percepci贸 de la realitat, els fa emprar tot el que tenen al seu abast, i el que no s鈥檋o inventen, per a fer 鈥渁coso i derribo鈥 (com els agrada la taurom脿quia!) als actuals governants. Val tot! Aprofiten qualsevol excusa. Val tornar a l鈥檃nticatalanisme m茅s ranci, val fomentar el localisme casp贸s, valen les mentides i les difamacions…

Per貌 b茅, nosaltres, el cabet a la feina (com diu una amiga meua). Estem elaborant el que ser脿, sense cap mena de dubte, el millor programa electoral (i de govern) tant a nivell municipal, com auton貌mic i europeu. I en ell l鈥檈ducaci贸 tindr脿 un paper principal.

El concepte de Ciutat Educadora 茅s el fil argumental a partir del qual s鈥檃niran desgranant les propostes concretes i tangibles, per a totes les etapes de l鈥檈ducaci贸 formal (la que es fa dintre de les institucions educatives: escoles, instituts, universitat…) i tamb茅 per a l鈥檈ducaci贸 no formal (la que fem tota la ciutat i tota la ciutadania, siguem o no conscients del que estem fent). I no estem imaginant castells en l鈥檃ire, els fets parlen, l鈥檃cci贸 de govern ens avala. Hem passat d鈥檜na regidoria d鈥檈ducaci贸 pr脿cticament inexistent amb els governs locals anteriors, a fer d鈥檈lla una de les m茅s potents i visibles de l鈥檃ctual govern municipal, m茅s encara si la comparaci贸 la fem ponderada (i em refereixo a relacionar el que s鈥檋a fet i la seua visibilitat amb el pressupost de la regidoria). Aix貌, en gran part, li ho devem a Enric Porcar, infatigable al tim贸 de la regidoria, per貌 tamb茅 a un equip molt nombr贸s i potent de gent que ha tingut les idees i ha ajudat a fer-les possible, sense oblidar a les que s贸n funcion脿ries i treballadores de l鈥橝juntament que han cregut en el projecte i han treballat de valent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.