fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un cim per a reivindicar – L’opini贸 de David Garcia

Un cim per a reivindicar – L’opini贸 de David Garcia

A la fi de febrer va tenir lloc l’III Cim d’Alcaldes de la Diputaci贸 de Castell贸 en la qual vaig poder intervenir i vaig fer arribar al President de la Diputaci贸 una s猫rie de propostes i inquietuds.

Ens dirigim a Moliner per a recolzar totes les reivindicacions que la Diputaci贸 es marca per a exigir a l’Estat i la Generalitat “per ser positives per a la prov铆ncia” per貌 lamentem que en aquestes reivindicacions no haja estat cap relacionada amb el sector citr铆cola despr茅s de l’煤ltima i desastrosa campanya que ha danyat molt greument al sector. Enlletgim a Moliner al fet que recolze mesurades per al sector, ja que s贸n milers els llocs directes i indirectes que depenen d’aquest, i molt especialment la denominaci贸 d’origen per a la Clemenules per a poder competir en qualitat amb altres mercats. L’agricultor es troba desemparat i ja s贸n moltes les persones que plantegen com a opci贸 l’aband贸 dels camps al no trobar rendibilitat i recolzant les reivindicacions o per exemple no recolzant en Europa conveni amb Sud-脿frica perqu猫 entren taronja lliure d’aranzels i impostos com van fer eurodiputats del PP votant a favor del conveni que tant perjudica els nostres interessos.

Critiquem l’opacitat que embolica els convenis singulars dels pressupostos de la Diputaci贸 pels quals es destina un percentatge (major del 75%) molt elevat dels convenis singulars per a ajuntaments governats pel PP en clara discriminaci贸 per a punts altres, desconeixent els motius, i girant l’esquena per tant a una majoria molt 脿mplia dels ciutadans de la prov铆ncia. Preguntem pels criteris que se segueixen per a triar amb quins municipis se signen convenis singulars i perqu猫 es rebutgen uns altres. Lamentem que aquesta q眉esti贸, reiterada en diverses ocasions, no es responguera amb claredat i es donaren evasives. Per a莽貌 tornem a advocar per suprimir aquesta figura i destinar la ”quantitat de l’arbitrarietat i el amiguisme pol铆tic” al Pla Castell贸 135 que si t茅 unes bases objectives i al que poden accedir tots els municipis de la prov铆ncia en igualtat de condicions.

Tamb茅 en el cap铆tol 2 del pressupost de la Diputaci贸 per al 2017 es destina bastant m茅s d’un mili贸 d’euros a mantenir el Castell de Pen铆scola (sent l’Alcalde de Pen铆scola el Vicepresident de la Diputaci贸) no destinant ni un sol c猫ntim a altres castells o enclavaments tur铆stics de la prov铆ncia.

Reafirme un contundent rebuig a l’exist猫ncia i perman猫ncia de les Diputacions, sent un ens que per circumst脿ncies 貌bvies avui es mostra innecessari i que representa una despesa en estructura pol铆tica que minva la inversi贸 en infraestructures necess脿ries.

David Garc铆a P茅rez 茅s alcalde de Nules y president de CCD

Leave a Reply

Your email address will not be published.